İlk milli tasarım savaş gemisi “Heybeliada” denize indirildi

MDN İstanbul

İlk milli tasarım savaş gemisi olan ‘’TCG Heybeliada’’ korveti ile mayın avlama gemisi ‘’Akçay’’ 27 Eylül’de törenle denize indirildi

İlk milli tasarım savaş gemisi olan ‘’Heybeliada’’ ile mayın avlama gemisi ‘’Akçay’’ın denize indirilmesi, TGC İnebolu’nun komuta teslimi ve MİLGEM projesinin ikinci gemisi ‘’Büyükada’’nın ilk kaynağının yapılması nedeniyle Pendik’teki İstanbul Tersane Komutanlığı’nda bir tören düzenlendi. Törene Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, tarihten bugüne hizmet etmiş bütün denizcileri, bütün kaptan-ı derya ve leventleri şükranla andığını söyledi. Denizcilerin sadece geçmiş tarihte değil, yakın zamanda da bütün olumsuz ve zor şartlara rağmen gurur verici başarılara imza attıklarını dile getiren Erdoğan, tarih boyunca değerli komutan ve denizciler yetiştiren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın başarılarının devamını diledi. Erdoğan, mayıs ayında özel sektör tersaneleri tarafından üretilecek ilk muharip gemilerin kaynak törenini Tuzla’da yaptıklarını hatırlatarak, ‘’Bugün de ilk ‘Milli Tasarım Savaş Gemisi’ni denize indirdiriyoruz. Hayırlı olsun’’ dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, ABD’de bulunması nedeniyle törene katılamamaktan duyduğu üzüntüyü belirterek, Preveze Deniz Zaferi’nin 470. yıl dönümü ve Türk Deniz Kuvvetleri Günü’nde icra edilen gemi indirme ve ilk kaynak törenleri dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a mesaj gönderdi. Gül mesajında; tasarımı ve yapımı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından üstlenilen geminin, tamamen milli imkanlarla üretilmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Bunu Paylaşın