Dünya devi Damen’e maliye baskını

MDN İstanbul

Hollanda Maliye Bakanlığı’nın dolandırıcılık karşıtı bürosundan yapılan açıklamaya göre; Avrupa’nın ve dünyanın en büyük tersaneleri arasında yer alan Damen Grup’a açılan rüşvet soruşturması çerçevesinde baskın düzenlendi.

Maliye Bakanlığı Bilgi ve Araştırma Servisi Sözcüsü Valentine Hoen, Damen Grup’un Gorinchem şehrindeki merkezine yapılan baskında henüz herhangi bir tutuklama olmadığı belirtirken, soruşturmanın yabancı bir ülkede rüşvet verildiği iddiasıyla açıldığını bildirdi.

Damen 2016 yılının mart ayında Batı Afrika Bölgesel Balıkçılık Programı kapsamında yapılan karakol botu ihalesinde rüşvet verdiği iddiasıyla Dünya Bankası tarafından 18 aylık bir ceza almıştı. İhalede, Damen’in Afrikalı bir acentaya rüşvet verdiği ileri sürülmüştü. Gorinchem’deki merkeze yapılan baskının sözkonusu ihaleyle ilgisi olup olmadığı netlik kazanmazken, Damen sözcüsü Arold de Vries polisin arama işlemini doğruladı. Arold de Vries baskının konusu ile ilgili ise bilgi vermekten kaçındı.

Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde tersaneleri bulunan Damen Grup’n bünyesinde 9000 personel bulunuyor. 2015 yılında 2,21 milyar euro ciro yapan Damen, Dünya Bankası ile yaptığı anlaşma gereği kurumsal yönetim programı uygulama başlamıştı.

Bunu Paylaşın