Gulf Navigation Holding ve Polimar Denizcilik ortak şirket kurdu

MDN İstanbul

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yerleşik Gulf Navigation Holding ve Polimar Denizcilik Türkiye;gemi acenteliği, deniz taşımacılığı hizmetleri ile gemi teknik malzemeleri tedariği alanlarında önemli bir ortaklığa imza attı

Dünyadaki küresel ticaretin dönüşümünü yakından takip eden Gulf Navigation Holding ve Polimar Denizcilik; şirketlerinin denizcilik faaliyetlerini genişletme ve hizmetlerini çeşitlendirerek en yüksek uluslararası standartlara getirme stratejileri doğrultusunda Global Stratejik Ortaklığa girme kararı alarak Dubai merkezli kurdukları Emirati ve Türk Ortakları “Polimar-Gulf Ship Services” şirketi ile güçlerini birleştirdi. Kurulan ortaklık; Petrol ve Gaz Tankerleri, Offshore Gemileri, Konteyner Gemileri, Dökme Yük Gemileri, Askeri Gemiler, Yolcu Gemileri ve Deniz Hukuku gibi alanlarda geniş bir müşteri yelpazesini desteklemek üzere, Gemi Acenteliği, Deniz Nakliyatı Hizmetleri, Denizcilik Ürünleri ve Gemi Teknik Malzemeleri Tedariği alanlarında hizmet verecek. Ortaklık Anlaşması; Gulf Navigation Holding’in iştiraki olan "Gulf Navigation Maritime LLC ile Polimar Denizcilik arasında BAE’nin Dubai şehrinde bulunan Gulf Navigation Holding Group’un merkezinde imzalandı. Bu ortaklıkla oluşan yeni şirket, Gulf Navigation Holding Grubu’nun çatısı altında faaliyetlerini yürütecek ve bu aydan itibaren şirketin merkezi Dubai’de olacak.

Alaftan: “Hedefimiz Türkiye’ye yabancı yatırımı artırmak”

Polimar Denizcilik Ticaret Ltd ve AKASHI Gemi İşletmeciliği SA Yunanistan firmalarının Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Alaftan bunun sadece iki şirket arasında değil, aynı zamanda iki ülke arasında imzalanan stratejik bir işbirliği anlaşması olduğunu vurguladı. Alaftan, bu anlaşmanın sonucu olarak, önümüzdeki dönemde Türkiye’ye büyük ölçekte yatırım sağlayacak bir ortaklığa girdikleri için duyduğu memnuniyeti dile getirdi: BAE ile Türkiye arasındaki karşılıklı iş faaliyetlerini artıran; denizcilik ve deniz ticareti ile ilgili tüm alanları kapsayan bu işbirliği anlaşmasını imzaladığımız için çok mutluyum. Kurduğumuz bu yatırım ortaklığı şirketi, sadece deniz ticareti alanında değil; gemi inşa, gemi işletmeciliği, armatörlük, gemi kiralama, gemi tamiri ve dönüşümü alanında önemli hizmetlerde bulunacağı gibi bunlara ek olarak; yine bu ortaklık çerçevesinde Türkiye’deki deniz turizmine, marinalara ve marina hotellerine BAE ve diğer Körfez ülkerinin yatırım yapmasının da önünü açacak. Hedefimiz, ülkemize birçok alanda döviz girdisi sağlayarak, ülkemizin kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlamak.”

Gulf Navigation Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdürü ve Grup CEO’su H.E. Khamis Juma Buamim, Grubumuz, bu Stratejik Ortaklık dolayısıyla gururlu ve mutlu. Bu adımın, hizmetlerimizin ve ticari faaliyetlerimizin dünyanın farklı bölgelerine ulaşmasında önemli katkılar sağlayacağına eminiz. Bu ortaklığın; müşterilerimize sağlanan hizmetlerin düzeyini ve kalitesini artıracağına, şirketin değerini, yerel ve küresel pazardaki konumunu yükselteceğine inanıyoruz.” dedi. Khamis Juma Buamim, ayrıca, “Aydın Alaftan’ın Türk Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olması çok önemli. Ortak kurduğumuz bu yeni şirket, Gulf Navigation Holding’e, Türkiye ile bölgemiz arasında denizcilik alanında çok farklı işbirliği olanaklarının da önünü açmış oluyor,” diyerek gelecekte Körfez’den Türk tersanelerine gelecek önemli iş potansiyelinin de altını çizdi.

Acentelikten beklenen ciro 27 milyon dolar

Emirati ve Türk Ortakları adıyla kurulan ortak şirket; “Polimar-Gulf Ship Services” mevcut gemi acenteliği ve gemi teknik malzemeleri tedariği servislerinden yararlanarak, hizmetlerini daha geniş bir alana yayabilecek. Böylece, Emirati, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) limanlarının yanı sıra, dünyanın ileri gelen ticaret limanlarındaki müşterilerinin gemilerine de hizmet verme fırsatına kavuşacak. Bu anlaşma kapsamında; Gulf Navigation Holding’in 4 adet mürettebat botundan oluşan Gemi Acentesi Filosunu da bünyesine alacak ortak şirketin filosu, her biri 3 milyon Amerikan Doları değerinde 10 adet mürettebat ve destek teknesinden oluşacak. Gemi acenteliği konusunda kurulan bu ortak şirketten ilk etapta beklenen ciro yaklaşık 27 milyon dolar.

Bunu Paylaşın