UBM, Exposhipping’e yeni soluk getirecek

MDN İstanbul

Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayi Fuarı 14. Exposhipping EXPOMARITT İstanbul, 21-24 Mart 2017 tarihleri arasında, İMEAK Deniz Ticaret Odası adına UBM Fuarcılık tarafından Pendik Green Park Convention Center’da düzenleniyor. Türk Gemi İnşa Sanayi nin  “Yeni Ufuklar” sloganıyla  katılımcı, ziyaretçi, destekleyen gibi farklı konumlarda sahiplendiği 14. Exposhipping EXPOMARITT İSTANBUL, fuar alanı olarak da sektörün kalbi Pendik-Tuzla bölgesinde yer alıyor

Armatörlük, gemi işletmeciliği, brokerlik, gemi kiralama, gemi alım-satımı, tersane işletmeciliği, yeni gemi inşa-bakım-onarımı, konteyner taşımacılığı, lojistik hizmetleri ile gemi inşa yan sanayi firmaları ve ilgili bankacılık, finans, sigortacılık ile eğitim kurumlarından ulusal ve uluslararası önemli firmalar ile öncü markaları bir araya getirecek olan 14. Exposhipping Expomaritt İstanbul, Green Park Convention Center’da kurulacak mega konstrüksiyon ile yine bir ilke imza atıyor. 14. Exposhipping, 43 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcı firma ve 627 markayı, 11 ülke pavilyonunu, 57 ülkeden 10 binin üzerinde sektör liderini ve GİSBİR işbirliğiyle ‘Tersane Pavilyonu’nu bir araya getiren uluslararası bir platform olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

Denizcilik sektöründe de dünyanın hemen her kıtasında ve gelişmiş ülkelerinde fuarlar düzenleyen, Asya denizcilik sektörüne giriş için en önemli kapı olan, Asya’nın en büyük deniz ticareti fuarı Marintec China’yı da gerçekleştiren şirket olan UBM, sektör fuarcılığının dünya çapındaki önemli markaları Seatrade ve Marintec markaları ile pazarlama ve satış alanlarında yaptığı işbirlikleri sayesinde 14. Exposhipping Expomaritt İstanbul’un çıtasını daha da yükseltmeyi hedefliyor.

Dünyanın 5 kıtasında 20’den fazla ülkede 5 bin çalışanıyla her yıl 400 fuar ve benzeri etkinlik gerçekleştiren küresel pazarlama ve iletişim hizmetleri şirketi UBM, Türkiye’de de yılda 13 fuar düzenliyor.

Bu yıl çok sayıda yeniliğin hayata geçirileceği fuar kapsamında, “Alım Heyeti Programı” en öne çıkan program olarak yer alıyor. İhracatçı Birliklerinin desteği ile düzenlenecek olan Alım Heyeti Programı, sektörün uluslararası ve ulusal tüm liderlerini bir araya getirecek. Öncelikle yatırımcı ve alıcıyla, üretici ve satıcının bir araya gelmesini sağlayarak birebir eşleştirme programları yapacak olan UBM; bu ikili görüşmeler için Ortadoğu ülkeleri, Azerbeycan, Norveç ve Yunanistan başta olmak üzere, sektör liderlerinden aldığı yönlendirmeler ile belirlediği hedef ülkelerin alım heyetlerini Türkiye’ye getirecek. Bu kapsamda elçiliklerle görüşmelere başlayan UBM, önümüzdeki günlerde resmi davetlerini de yapacak.

14. Exposhipping İstanbul Konferans Programı dikkat çekiyor
Fuar kapsamında Green Park Convention Center’ın beş yıldızlı  otel ve  konferans salonu altyapısı, sektörün talep ve ihtiyaçlarına göre dizayn edilen iki farklı konferans programı için kullanılacak.  Uluslararası Zirve niteliğinde planlanan ve sektörün bu alandaki en önemli önderi olan TÜDEV işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek ilk konferans; denizcilik sektörü, ticareti, gelişimi, çevre faktörleri gibi temel başlıklar altında, konusunun liderleri ile sektörü bir araya getirecek.  UBM’in uluslararası arenada büyük deneyime sahip olan konferans ekibinin önemli katkıları ve uluslararası konferans organizatörleri işbirliği ile düzenlenecek konferansın tersaneler bölgesinde olmanın da verdiği avantaj ile geniş bir dinleyici kitlesi ile buluşması hedefleniyor. 

İkinci konferans programı kapsamında ise ulusal  ve uluslararası katılımcıların kendi marka ve hizmetlerini tanıtabilecekleri, duyuruları şimdiden tüm sektör yetkilileri ile paylaşılacak “Marka Konferansları” düzenlenecek.

Hedef 10 bin sektör profesyonelini ağırlamak
Her yıl genişleyen katılımcı ve ziyaretçi profiliyle, yeni iş ortaklıklarına zemin oluşturmaya ve deniz ticaret hizmetleri sektöründeki son gelişmeleri takip etme imkanı sunmaya devam eden 14. Exposhipping Expomaritt İstanbul,  40’dan fazla ülkeden, 600’den fazla markayı temsilen 200’ün üzerinde katılımcıyı; toplamda 50’den fazla ülkeden yaklaşık 10.000 denizcilik profesyonelini ağırlamayı hedefliyor.

2015 yılında 13.’sü düzenlenen fuara 43 ülkeden 200’ün üzerinde firma ve 627 marka katılım gösterdi. Ayrıca 21 tersanenin katıldığı fuar, tersane sayısındaki bu rekor artış ile katılımcılar ve ziyaretçiler için önemli network olanakları sağladı. Toplamda 57 ülkeden gelen 7 binden fazla denizcilik profesyonelinin katıldığı fuarda ziyaretçilerin yüzde 8’i doğrudan sipariş verirken, yüzde 27’si ise sonradan sipariş vermek istediklerini belirtti. Fuarın bir ağ kurma etkinliğinin ötesine geçtiğini ve fuar ziyaretçilerinin satın alma gücünün de çok yüksek olduğunu gösteren bu rakamların 2017’de artırılacağı öngörülüyor.

Faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitime ve genç nesillerin öğrenimine büyük önem veren UBM bu misyonunu Türkiye’de de yerine getirmek hedefiyle, 14. Exposhipping Expomaritt İstanbul Fuarı satışlarından elde edilecek olan gelirlerin bir bölümünü Türk Deniz Eğitim Vakfı’na (TÜDEV) aktararak genç nesillerin endüstri için yetiştirilmesine katkıda bulunacak. Bu sayede katılımcılar hem fuarda yer alıp ticaretlerini artırırken, hem de sektörün geleceği olan genç nesillerin eğitimine de önemli bir katkıda bulunmuş olacaklar.  İMEAK Deniz Ticaret Odası adına 2025 yılına kadar UBM tarafından düzenlenecek olan sektöre yön veren Uluslararası EXPOSHIPPING İstanbul Fuarı kapsamında TÜDEV’e yapılacak olan eğitim desteği her yıl devam edecek.

Sektör istedi, Exposhipping İstanbul 11 bin m2 dev konstrüksiyondan oluşan Mega Yapı ile Pendik Green PARK Convention Center’a taşındı.

Uzun yıllar Yeşilköy’de İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar, sektörden gelen yoğun talep üzerine ilk kez Pendik’te düzenlenecek. Fuar, Pendik Green Park Convention Center’a Almanya’dan özel siparişle getirtilecek ve ‘Mega Yapı’ olarak adlandırılan 11 bin m2‘lik dev bir konstrüksüyonda gerçekleştirilecek. Tek bir hall olarak planlanan ve 60 metre genişliğinde kurulacak sistem, tüm katılımcıların aynı salonda daha rahat bir arada konumlanmalarına olanak sağlayarak daha fazla sinerji yaratacak bir yerleşim imkanı sunacak.  Ölçüleriyle Türkiye’deki en geniş konstrüksüyon sistemi olan yapı, ısıtma- sogutma sistemi altyapısı ile her türlü hava koşuluna da hazırlıklı olarak tüm katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlayacak.

Exposhipping İstanbul ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.expomaritt.com/tr adresi üzerinden ulaşılabilir.

Exposhipping İstanbul Marka Danışmanı Esin Aslıhan Göksel:
Enerjimiz yüksek!

Dünya denizcilik sektörü 2008 yılından bu yana her yıl biraz daha derinleşen bir ekonomik kriz içinde olmasına karşın bu yıl ziyaret ettiğimiz Marintec, Posidonia ve SMM Hamburg Fuarları oldukça kaliteli bir katılıma sahipti. UBM’in Global yöneticileri ile en son SMM Hamburg’da bir araya geldik ve Exposhipping için gerçekleşecek planlarımızı değerlendirdik. Fuar dönüşünde de tüm katılımcılara ve STK’lara ziyaretlerimizi gerçekleştirerek hedef ve amaçlarımızı paylaştık. Deniz Ticaret Odası adına düzenlediğimiz Exposhipping İstanbul’a GİSBİR ve GESAD’ın da tam destek veriyor olması sektör üyelerini de pozitif yönde etkileyecektir diye düşünüyorum. Fuarı Pendik-Tuzla Bölgesi’nde düzenleyecek olmamız gerek yurtiçi gerek yurtdışı ziyaretçiler için oldukça efektif olacak. Örneğin; yurtdışından gelecek ziyaretçilere ve davet ettiğimiz heyetlere Tuzla ve Altınova Tersanelerini tanıtacak gezi programları düzenledik. Üstelik bu lokasyon değişikliği ile daha fazla ziyaretçiye ulaşacağız, hedefimiz 10 bin kişi. Fuar kapsamında düzenleyeceğimiz konferans ve çeşitli etkinlikler ile de İstanbul’a ciddi bir hareket getireceğimize inanıyorum. Deniz Ticaret Odası’nın fuar düzenleyicisi olarak bizi tercih etmesinin önemli nedenlerinden biri de global network ağımız, bu güç ile sektöre ciddi bir ivme kazandırmayı amaçladık. Tüm katılımcılarımızın bu konuda içleri rahat olsun. Birlikte daha da büyüyeceğiz. Fuar alanımız bu yıl için son teknoloji ile kuracağımız 11 bin m2’lik fuar çadırında gerçekleşecek. Green Park Otel ile de tüm etkinliklerimizi düzenleyeceğimiz alanlara sahip olacağız.

Denizci ülkelere baktığımızda öne çıkan şehirlerinde marka olmuş tek fuarları var. Biz de Türk denizcilik sektörünün sahip olduğu tek fuar olan Exposhipping İstanbul’u ve dünya markası İstanbul’u tanıtmak için yola çıktık.  Bu fuarların bulundukları şehirlerin ekonomisine ciddi bir canlılık getirdiğini de göz önüne alırsak gerek denizcilik krizi gerek ülkemizin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı durumlar için el ele verip tanıtımı en yüksek seviyeye çıkartmamızın da elzem olduğunu düşünüyorum.  Ekip olarak enerjimiz yüksek çünkü DTO’nun sahibi olduğu “Exposhipping İstanbul”,  4 kıtada 12 Fuarın düzenleyicisi olan UBM ile daha da güçlenecek.

 

Bunu Paylaşın