Dört bin liradan 30 milyon liraya kadar tekneler görücüye çıktı

MDN İstanbul

Dünyaca ünlü mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanında sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanların sergilendiği “CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı” Ataköy Mega Yat Marina’da ziyaretçilerine açıldı.

DENTUR işbirliğinde düzenlenen CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı, dokuz yıllık kara başarısının ardından, bu yıl ilk kez denizde gerçekleştiriliyor. Fuarda, 4 bin liradan 30 milyon liraya kadar fiyat aralığındaki tekne yat ve yelkenliler denizseverlerin beğenisine sunuluyor.

Ataköy Mega Yat Marina’da 26 Eylül tarihinde özel konuklarını ağırlayan CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı, 27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında tüm ziyaretçilerine açıldı. Fuarın VIP açılışı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Okuyucu, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu’nun katılımı ile yapıldı.

50 bin tekne bağlama kapasitesi
Açılışta konuşan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Türkiye’de deniz kültürünün geliştirilerek istihdamın artırılması gerektiğine dikkat çekti: “28 bin civarında olan tekne bağlama kapasitemizi 2023 yılında 50 bin civarına ulaştırmayı hedefliyoruz. Gemi yat sektöründe istihdamın geliştirilmesi, ülkemiz ekonomisine yeni döviz kaynaklarının oluşturulması için yat sanayii, deniz turizmi, yat imalatı sektörü bu fuara katılmalı ve desteklemeli.” Şevli, yakın zamanda 5 bin civarında yatın Türk bayrağı ile taçlanacağını hatırlattı.

DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu da şubat ayında CNR EXPO Yeşilköy olarak karada düzenledikleri CNR Avrasya Boat Show Fuarı’nı gelenekselleştirdiklerini, amaçlarının denizde düzenledikleri fuarı da gelenekselleştirmek olduğunu söyledi. “Yabancı bayraktan Türk bayrağına geçiş konusundaki çalışmalarımız ve önerilerimiz dikkate alındı. Uzun zamandır sektörün önünde tüm sorunların çözülecek olması, teknelerde Türk bayrağı taşımanın avantajlı hale getirilecek olması bizi çok fazla sevindirdi.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Okuyucu ise fuarın amatör denizciliğe sunacağı katkılar açısından önemine değindi.

Her bütçeye göre deniz taşıtları fuarda
Trio, Karina, Turmarin, Princess, Deniz Yatçılık gibi firmalar ile Absolute, Fairline, Galeon, Prestige, Sea Ray, Numarine, Dufour Yatchs gibi dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerin sergilendiği fuarda, 32 metre uzunluğu ile Sanlorenzo CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı’nın en büyük teknesi olarak öne çıktı. Aralarında milyon dolarlık yat ve teknelerin de sergilendiği CNR Avrasya Boat Show’da uygun bütçeli tekneler de ilgi gördü.

Bulgaristan, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden ziyaretçinin geldiği fuarda, hedeflenen 35 bin ziyaretçi sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Bunu Paylaşın