Yeşil teknoloji çeşitleri artıyor

MDN İstanbul

Singapur merkezli nakliye şirketi Ocean Network Express (ONE), 21.700 TEU’luk konteyner gemisi ONE Tradition’a yenilikçi bir yeşil teknoloji olan pruva rüzgâr kalkanı kurdu.

Şirket, ONE Tradition’un karbon emisyonlarını azaltmayı ve daha çevreci hizmet sağlamayı amaçlayan bu yeşil teknolojiye sahip ikinci gemi olduğunu duyurdu. Kurulum ise 2022’nin Kasım ayında gerçekleştiğini belirtti.

Daha önce MOL Tradition olarak bilinen ONE Tradition, VesselsValue’de yer alan verilere göre 2017 yılında Güney Kore merkezli tersane Samsung Heavy Industries (SHI) tarafından inşa edildi.

ONE’ın ilk yeşil sistemini Ekim 2022’de kuruduğu konteyner gemisi olan ONE Trust ise rüzgâr saptırıcısını Qingdao Beihai tersanesindeki kuru havuzundan teslim almıştı. ONE Trust da yine 2017 yılında SHI tarafından inşa edilirken ve daha önceki adı MOL Trust olarak biliniyordu.

amonyak rüzgâr

İlginizi çekebilir:

Norveç’te amonyak ve rüzgâr enerjisini birleştiren proje

Gemilere kurulan yeşil teknoloji ekipmanı, geminin aerodinamiğini iyileştirmeyi ve dolayısıyla yakıt tüketimini ve sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Şirket ayrıca pruva rüzgâr kalkanlarını gelecekteki yeni yapılara da kurmayı planlıyor.

ONE, şirketin işinin karbondan arındırılmasına yönelik somut adımların haritasını çıkaracak olan Yeşil Stratejisini 2021’de başlatmıştı.

Şirket, daha yeşil gemilere ve teknolojilere yatırım yapmaya devam ederek sürdürülebilir deniz taşımacılığına ulaşmayı taahhüt ediyor. Firma, 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor.

ONE son olarak 13.700 TEU kargo kapasiteli 10 adet metanol/amonyak hazır konteyner gemisi siparişi verdiğini açıklamıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın