Yeni Bakanlık Sistemi’nde Mehmet Cahit Turhan dönemi

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de yemin etmesiyle resmen başladı. Yeni sistemde kabine yapısı da değişti. Bakanlık sayısı 16’ya düştü. 3 bakanlık kapatıldı, 8 bakanlığın ise ya statüsü değişti ya da birleştirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak değişti. Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Mayıs 2016 tarihinden bu yana Bakanlık görevini yerine getiren Ahmet Arslan görevine veda ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine Mehmet Cahit Turhan getirildi. 10 yıl Müsteşar Yardımcısı ve son iki yılda da Müsteşar olarak görev yapan Suat Hayri Aka ise görevini yeni atanan Bakan Yardımcıları Dr. Ömer Fatih Sayan, Enver İskurt ve Selim Dursun’a devretti.

Eski Deniz Ulaştırması Genel Müdürü, Deniz Kurmay Albay (E) ve Deniz Hukukçusu Ali Karamahmut ise Denizcilik Özel Danışmanı olarak görevlendirildi.

Mehmet Cahit Turhan
1960 yılında Trabzon’da doğdu. 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü’nü bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.
1985 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışmaya başladı. KGM’de kontrol mühendisliği, büro mühendisliği, kontrol şefliği görevlerinde bulundu. 1995 yılından itibaren İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Otoyol Bakım İşletme Başmühendisi, Otoyol Yapım Başmühendisi, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü olarak görev yaptı.
Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı görevinin ardından 2005-2015 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı.
Bu görevinden emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı, ardından Danıştay Üyesi olarak vazife yürütmüştür. Danıştay Üyeliğinden emekliliğinin ardından, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyumun CEO’luğuna getirilmiştir.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 09 Temmuz 2018 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bunu Paylaşın