Uluslararası Londra Taşımacılık Haftası (LISW23) görkemli geçti

MDN MEDIA

11–15 Eylül tarihleri arasında Londra’da yapılan Uluslararası Londra Taşımacılık Haftası (LISW23) 70’ten fazla ülkeden 30,000’in üzerinde delegenin katılımıyla gerçekleşti

Etkinlik kapsamında yabancı ticari temsilciler, İngiltere Hükûmeti’yle bir araya geldi. LISW23’ün açılış gününde Hükûmet, kıyı topluluklarının 80 milyon poundluk fondan nasıl yararlanabileceklerini anlattı ve Sıfır Emisyon Aracı ve Altyapısı Fon (ZEVI) ödülünü kimin kazandığını açıkladı. 14 Eylül’de ise, İngiltere Ulaştırma Bakanı Mark Harper, ekonomiyi kalkındırırken sera gazı emisyonunu düşürecek, yeni temiz denizcilik önlemleri paketini anlattı.

Yerel sektöre 1 milyon poundluk destek

Maritime UK, LISW23’te Bölgesel Toplanma Gelişim Programı’nın ikinci yıllık raporunu yayımladı. Organizasyonda konuşan Denizcilik Bakanı Baroness Vere, İngiltere’nin denizcilik sektöründeki hırslı hedeflerini anlatan Maritime 2050 hedeflerine ulaşmak için bölgesel denizcilik sektörünü destekleyecek 1 milyon poundluk fon programını açıkladı.

Organizasyon İngiltere Parlamento Binası, Uluslararası Denizcili Organizasyonu (IMO) Genel Merkezi, Londra Llyod’u gibi mekânlarda gerçekleşti. Denizcilik havası, HMS Belfast ve Erasmus gibi gemilerde yapılan organizasyonlarlada pekişti.

Ulaştırma Bakanlığı: Ekonomiye 650,000’lik iş istihdamı

Ulaştırma Bakanlığı, 80’den fazla etkinliğe dâhil oldu. İngiltere Deniz Ticaret Odası, taşımacılığın İngiltere ekonomisine 650,000’lik iş istihdamı sağlarken, bu sektördeki bir işin ekonominin genelinde 10 işe tekabül ettiğini ve 1.1 trilyon pound ticari getirisi olduğunu söyledi.

Önemli konu başlıkları konuşuldu

LISW23’te konuşulan önemli konu başlıkları arasında; karbonsuzlaşma, deniz çevresininin korunması, yenilik ve teknoloji, denizcilerin güvenliği, eşitlik ve çeşitlilik, siber güvenlik ve yapay zekâ, global taşımacılık ve tedarik zinciriyle ilgili yasal sigorta ve ticari konuları yer aldı.

IMO’da gerçekleşen LISW23 Açılış Konferansı’na, 700’ü aşkın temsilci katılırken 40’tan fazla yerel ve uluslararası basın organı da etkinliğe yer verdi.

1,500 kişinin katıldığı Battersea Park, Evolution London’da yapılan gala yemeğinde, LISW23’ün dört resmî denizcilik derneğine bağış toplandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın