Thames Nehri’nde yenilik: Hidrojen dolum merkezleri

MDN MEDIA

İngiltere’de hidrojen altyapısı oluşturmak için Londra Limanı’nın da ortağı olduğu yenilikçi bir proje hayata geçirildi. Londra Liman Yetkilileri (PLA), bir konsorsiyum ortağının Thames Nehri’nde hidrojen dolum merkezleri kuracağını ve ZEPHR USV’nin işletmesini yapacağını ifade etti

Sıfır Emisyon Limanlar Hidrojen Dolum Araştırma Gemisi (ZEPHR) ismi verilen proje dahilinde kıyı altyapısı geliştirilecek ve insansız bir yüzey aracı araştırmalar için görevlendirilecek. Londra Liman Yetkilileri (PLA), bir konsorsiyum ortağının Thames Nehri’nde hidrojen dolum merkezleri kuracağını ve ZEPHR USV’nin işletmesini yapacağını söyledi. Projenin bir fazı dizayna diğer fazı ise, yenilenebilir enerji ve su elektrolizi yoluyla çevreye yararlı hidrojen üretecek kara bazlı altyapı sistemini oluşturacak dağıtım tesisinin entegrasyonuna odaklanacak. Örnek gemi, SEA-KIT International tarafından geliştirilecek.

Hedef proje kapsamını büyütmek

Sıfır Emisyon Limanlar Hidrojen Dolum Araştırma Gemisi Projesi (ZEPHR); gemi operasyonlarından liman operasyonlarına, tam enerji dönüşümünden hissedarlara, hazır çevreci elektrikten yüzde 100 çevreci hidrojen ürünlerine, kompresyonuna, depolamasına ve dağıtımına kadar büyütmeyi hedefliyor.

Proje organizatörleri Thames’in, her yıl milyonlarca tonluk mal, materyal ve sayısız insan taşımasıyla, İngiltere’nin en kalabalık iç nehri olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle Thames Nehri Ağzı, liman, denizcilik, nehir taşımacılığı, havaalanları ve havacılık, inşaat, dağıtım ve lojistik gibi hidrojen ekosistemine ihtiyaç duyacak çeşitli sektörlere ulaşmak için stratejik bir nokta konumunda.

Gemi ileri teknolojiyle donatılmış

SEA-KIT, ayarlanabilir ZEPHR USV platformunun en cazip özelliğinin LİDAR, kameralar, çevresel görüntülemeler ve örnekleme ekipmanları gibi ilave sensörlerin eklenebileceği, yüksek çözünürlüklü multibeam elektrikli iskandile sahip olması olduğunu söyledi. Yedekleme için hidrojen yakıt hücre sistemini kullanacak olan ZEPHR, aynı zamanda gemiden gözetleme, araştırma ve kurtarma görevleri için drone yönetebilecek.

Klasman kuruluşlarında beklemede

Geminin dizaynı, düzenlemelere ve taleplere uygunluk açısından ve devam eden operasyonlara onay alabilmek için Llyod’s Register ve Denizcilik ve Sahil Güvenlik Ajansı tarafından değerlendirilecek.

Beş yıllık proje, İngiltere’nin denizcilik sektörünü karbonsuzlaştırmak için yeni teknolojiler üretmesi ve tanıtması için sponsor olduğu ve fon sağladığı, Zero Emissions Vessels and Infrastructure (ZEVI) yarışmasında seçilen ve fon bulan projelerden biri.

The Maritime Executive

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın