Türk Akımı durduruldu

MDN İstanbul

Türk Akımı doğal gaz boru hattında gaz pompalama faaliyetleri askıya alındı.

Türk Akımı’nın açık deniz hatları işletimini üstlenen South Stream Transport B.V. tarafından yapılan açıklamada, 22-29 Haziran tarihleri arasında her iki açık deniz hattından sağlanan doğalgaz akışının geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

İlginizi çekebilir:   ABD’den TürkAkım projesine yeni yaptırımlar

Şirket, geçici olarak doğalgaz akışını durdurma işleminin hattın deniz kısmında yapılacak yıllık planlı bakım ve inceleme çalışmaları nedeniyle olduğunu bildirdi.

Geçen yıl 5,8 milyar metreküp Rus gazını Türkiye’den Avrupa’ya aktaran Türk Akımı, her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteli olan iki hattan oluşuyor. İlk hat Türk tüketicilere, ikincisi ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine gaz tedariki için kullanılıyor.

Türk Akımı üzerinden Bulgaristan , Yunanistan , Kuzey Makedonya , Romanya , Sırbistan ve Bosna Hersek’teki tüketicilere gaz ikmali yapılıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın