Terminal Cuenca del Plata’dan 600 milyon dolarlık yatırım

MDN MEDIA

Terminal Cuenca del Plata (TCP), Uruguay’ın başkentinde bulunan Montevideo Limanı’nı büyütmek için 600 milyon dolarlık yatırım yaptı

Terminal Cuenca del Plata Kurumsal İlişkiler Müdürü Fernando Correa, projenin iki yıl içinde tamamlanmasını öngördüklerini söyledi. Correa, ilk adımın sulu alandan çamur ve taşları çıkarmak olduğunu sonra doldurmaya geçeceklerini ve altyapıyı döşeyip, iskele ve kordon inşa edeceklerini ekledi. Son olarak da kullanacakları ekipmanları yerleştireceklerini belirtti.

Liman, operasyonlara ara vermeyecek

Yetkililer, çalışmaların limanın devam eden operasyonlarını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyledi.

Agresif liman yönetmeliği işe yaradı

Uruguay Ulusal Liman Müdürlüğü Başkanı Juan Curbelo, bu projeyle limanı, gemiler için yerel bir merkeze dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. Curbelo, 2022’de 1 milyon TEU eşiğini geçtiklerini ve bu yıl ihracattaki düşüşe rağmen, agresif liman yönetmelikleri sonucu, limanın sayılarında artışın devam ettiğini ekledi. Bu çıkışın, sağladıkları iyi hizmetlerden ve konteyner kargolarının yüzde 60’ının aktarma yapmak için Montevideo Limanı’nı tercih etmesinden kaynaklandığını söyledi.

LUX servisi gemileri Uruguay’a çekecek

TCP’nin kararıyla Uruguay’ı da rotasına ekleyen LUX servisi COSCO, OOCL ve ONE arasında yapılan anlaşmayla haftalık operasyonlara başladı. Kuzey Avrupa ve Akdeniz’i, Güney Amerika’nın doğu sahilleriyle bağlayan servis Montevideo Limanı içinde etkileşimi artıracak.

Seatrade Maritime News

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın