“Suriye konulu” toplantı sonrası Çavuşoğlu’ndan açıklama

MDN İstanbul

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’daki Suriye konulu toplantıda, terörle mücadelede işbirliği, geri dönüşlerin altyapısının işbirliği içinde sağlanması, siyasi süreçlerin ilerletilmesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakanlarının Suriye konulu” toplantısı Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirildi.

İlginizi çekebilir:

Moskova Zirvesi: Suriye ile 11 yıl sonra ilk temas

Başkent Moskova’daki Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad katıldı.

Bakan Çavuşoğlu’ndan açıklama

Toplantının ardından Twitter’dan açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıda, terörle mücadelede işbirliği, geri dönüşlerin altyapısının işbirliği içinde sağlanması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın