MOL ve Chevron karbondioksit taşıyacak

MDN İstanbul

Petrol şirketi Chevron Corporation, bünyesindeki şirketi Chevron New Energies International Pte aracılığıyla Japon nakliye firması Mitsui OSK Lines (MOL) ile bir anlaşma imzaladı.

Buna göre iki şirket, Singapur’dan alacakları sıvılaştırılmış karbondioksiti  Avustralya açıklarındaki kalıcı depolama yerlerine taşımanın fizibilitesini araştırmak için bir ortak çalışma yürütecek.

Anlaşmaya göre, Chevron ve MOL, başlangıçta 2030 yılına kadar yılda 2,5 milyon tona (Mtpa) kadar sıvılaştırılmış CO2 taşımanın teknik ve ticari fizibilitesini araştıracak.

Singapur’da yakında zamanda oluşturulan bir konsorsiyum ülkede büyük ölçekli karbon yakalama, taşıma ve CO2‘nin kalıcı depolanmasına yönelik çözümleri araştıracak. İki şirket arasındaki bu anlaşma da depolanan CO2’lerin taşınmasına odaklanacak. Üç ortak girişimde yer alan Chevron, yakın zamanda Avustralya açıklarında üç sera gazı değerlendirme izni aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın