SIPG ve CMA CGM arasında 10 yıllık anlaşma

MDN İstanbul

Şanghay Uluslararası Liman Grubu (SIPG), Şanghay Limanı’nda LNG yakıt ikmali hizmeti gerçekleştirmesi için CMA CGM ile bir anlaşma imzaladı.

SIPG, 2022 yılının ilk çeyreğinin sonundan itibaren, CMA CGM’nin Çin’den ABD’ye giden gemilerine yeni bir 20,000 m³ LNG bunker mavnası ile Yangshan Limanı’nda eş zamanlı LNG yakıt ikmali hizmeti verecek. Mavna, Çin’de faaliyet gösteren bu türdeki ilk örnek olacak.

Şanghay Belediye Hükümeti, Şanghay Limanı’nda uluslararası gemiler için gümrüklü LNG yakıt ikmaline büyük önem verirken, SIPG’nin başkanı Gu Jinshan, “Uluslararası ticaret yapan gemiler için gümrüklü LNG yakıt ikmali, bir liman kenti olarak Şanghay’ın birinci sınıf iş ortamını teşvik etmek ve Şanghay Limanının hizmet işlevlerini geliştirmekle büyük ölçüde ilişkili bir işlem,” dedi.

CMA CGM’nin CEO’su Rodolphe Saade ise “Bu anlaşma CMA CGM’nin enerji geçişi yol haritasında önemli bir kilometre taşını işaret ediyor, çünkü grubumuz Çin’de LNG bunkerine giden ilk nakliye hattı olacak ve bu da grubumuzun ve Şanghay bölgesinin yararına daha fazla gelişmenin yolunu açacak,” dedi.

SIPG ve CMA CGM, uluslararası terminalleri işletmekte ve sırasıyla uluslararası nakliye hizmetleri sunmaktadır; SIPG’ye göre imzalanan anlaşmayla birlikte iki grup arasındaki işbirliğinde önemli bir kilometre taşı yaşanacak ve bu da ortaklıklarını daha da geliştirip genişletecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın