Sanmar, Boluda Towage’a iki römorkör teslim etti

MDN İstanbul

Sanmar, denizcilik sektörünün önde gelen şirketlerinden Boluda Towage’a VB HORUS ve VB AMON isimli iki römorkör teslim etti.

Kanada merkezli Robert Allan Ltd’nin Sanmar TRAktor-Z 2500SX’e özel tasarımını temel alan ve gemi elleçleme, eskort ve terminal destek işleri için özel olarak dizayn edilen VB HORUS ve VB AMON römorkörler aralık ayının başında Boluda Towage’a teslim edildi.

25,30 m’lik uzunluğu, 12,00 m’lik kalıp eni, en az 4,46 m’lik kalıp derinliği ve yaklaşık 6,55 m’lik ekstrem draftı olan römorkörlerin her biri 2.100 kW’a ulaşan bir çift CAT 3516C HD D dereceli ana motorla çalıştırılıyor. Römorkörler ayrıca 1.600 devir/dakika, 75 tonluk çekme kuvveti ve 12,5 knot serbest çalışma hızına sahip.

Römorkörlerin ikisi de US 255 FP iticilere sahip ve 83.900 litre akaryakıt ve 12.300 litre tatlı su taşıyabiliyor.

Sanmar Tersanesi Ticari Direktörü Rüçhan Çıvgın şunları söyledi, “İlk römorkörlerimizi Boluda’ya teslim etmekten büyük mutluluk duyuyorum ve yakın işbirliğine dayalı bu iş ilişkisinin büyüyeceğini umuyorum. Boluda, denizcilik sektörünün önemli bir oyuncusu ve onlara özel operasyonel ihtiyaçlarını karşılayabilecek iki modern römorkör vermek memnuniyet verici” dedi.

Bunu Paylaşın