Rusya: Ukrayna Kırım’a saldırdı

MDN MEDIA

Rusya, Ukrayna’nın 10 füze ve 3 insansız botla, 2014 ‘te ilhak ettiği Kırım’da bulunan Karadeniz Filosu’na saldırı düzenlediğini söyledi

Rusya, Sevastopol Tersanesi’nde büyük bir yangına sebep olan saldırı sonucunda, 24 kişinin yaralandığını bildirdi.

Karadeniz Filosu’na ilk saldırı değil

Moskova’dan görevlendirilen Vali Mikhail Razvozhayev silâhların çoğunun ele geçirildiğini söyledi. Rusya, iki gemisinin seyir füzeleriyle vurulduğunu ekledi. Vali Razvozhayev, telefonuyla konuşurken çekilen karede, arkasında alevler çıkmaya başlayan bir geminin yer aldığı fotoğrafı Telegram’dan paylaştı.


İnternette dolaşan, basın kaynaklarının henüz onaylamadığı fotoğraflarda, bölgede oluşan büyük patlamalar görülüyor. Ukrayna daha önce de Sevastopol’u ve Karadeniz Filosu’nu hedef almıştı ancak, bu saldırı, muhtemelen Batı’dan gelen uzun menzilli füzelerle yapıldığı için diğerlerine kıyasla daha etkili oldu.

Rusya Ukrayna’yı tahıl ambarından vurdu

Savunma Bakanlığı’nın iddiasına göre, füzelerin yedisi indirildi, üç botun hepsi de batırıldı. Ukrayna’dan ise, henüz saldırıya dair bir açıklama gelmedi. İddialara göre, Rusya da drone ile Danube Nehri’nde bulunan, Ukrayna’nın İzmail Limanı’ndaki tahıl ambarlarına zarar verdi. Odesa Valisi Oleh Kiper, 6 kişinin yaralandığı saldırının yangına ve altyapı hasarına neden olduğunu bildirdi. Vali Kiper, Telegram’da birkaç drone’un İzmail bölgesine saldırdığını, bazılarının limana ve kamu altyapısına zarar verdiğini söyledi.

BBC News

Bunu Paylaşın