Panama IMO için adayını belirledi

MDN İstanbul

Arsenio Dominguez

Panama Cumhuriyeti, Panama Denizcilik Otoritesi (AMP) aracılığıyla, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliği için Arsenio Dominguez’i aday gösterdiklerilni duyurdu.


Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi olan Dominguez, 2004-2014 arası 10 yıl boyunca IMO’nun Panama yedek temsilciği görevini yürüttü. 2017 yılına kadar IMO Panama Büyükelçisi ve MEPC Başkanı olarak görev yapan Dominguez daha sonra IMO Özel Kalemi ve Deniz Çevre Direktörü olarak atandı.


İlginizi çekebilir: Panama’dan dev proje


IMO Genel Sekreterliği için Panamalı ve Latin Amerikalı ilk aday olan Dominguez’in seçim sloganı “Birleşik ve daha iyi bir gelecek adına liderliği ele almak” olarak belirlenirken IMO’ya hizmet ederken önceliğin insanları ve gezegeni ön plana çıkarmak olduğu vurgulandı.


IMO’ya 31 Aralık 1958’de katılan Panama, 1979’da IMO Konseyi’ne üye oldu. IMO’da Teşkilatın Kurucu Anlaşmasında yapılan 1993 değişikliklerinin 2022 yılında yürürlüğe girmesinin ardından Konsey’in A kategorisinde üyeliği devam ediyor.


Devlet tarafından desteklenen 105 yıllık Panama Gemi Sicili, Paris MoU ve Tokyo MoU Beyaz Listelerinde ve Vina del Mar MoU, Karayipler MoU ve Mediterranean MoU üyesi.


Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın