Maersk ve Amazon dördüncü kez ‘biyoyakıt’ dedi

MDN MEDIA

Danimarka kökenli Deniz Taşımacılık Şirketi A.P. Moller – Maersk ve Amerikan e-ticaret sitesi Amazon, Maersk’in biyoyakıt kullanma seçeneği sunan ‘ECO Delivery’ teklifi kapsamında 20,000 FFE konteynerının (40,000 TEU) taşınması için dördüncü kez anlaşmaya vardı

Maersk, bu anlaşmanın standart gemi yakıtına kıyasla 44,600 metrik tonluk CO2 salınımını yani, takriben 50 milyon kiloluk kömür yakımını azaltacağını tahmin ediyor. Bu anlaşma, Amazon ve Maersk arasında üst üste dördüncü düşük sera gazı kullanma opsiyonlarına yönelik yapılan anlaşma oldu.

Amazon Global Taşımacılık Başkan Yardımcısı Adam Baker, the Climate Pledge imzacılarından ve nakliye lojistiğini karbonsuzlaştırmak için uygulanabilir çözümler almada lider Maersk ile yaptıkları bu işbirliğinden gurur duyduklarını söyledi. Baker, ürünlerini ilk kez metanol yakıt kullanan gemilerle taşımak için heyecanlı olduklarını ekledi.

ECO Delivery’den bu yıl yeni özellikler

ECO Delivery biyoyakıt opsiyonu, sera gazı salınımını düşürerek firmaların emisyon farkını dengelemek için başvurdukları yük miktarını azaltma zaruretini ortadan kaldırıyor. Bu yıl Amazon, ECO Delivery teklifinin yeni bir özelliğinden yararlanacak. Gemilere, çevre dostu yakıt olarak metanolün de eklenmesiyle, iki farklı biyoyakıt kullanabilen gemilerle mallarını taşıyacaklar. ECO Delivery, CO2 ve diğer sera gazları dahil olmak üzere emisyon tasarruflarını daha dikkatli bir şekilde raporlamak için, metodolojide yakıt tüketimine ilişkin birincil verileri kullanıyor. Fosil yakıt pazarına bağlı olmayan bu yeni model, fiyat kesinliği ve istikrarı sağlıyor.

Kuzey Amerika A.P. Moller – Maersk Başkanı Narin Phol, Amazon’un sektörün durumu ne olursa olsun sürdürülebilir nakliyeye olan bağlılığının, daha iyi bir gelecek inşa etmekteki katkısının kanıtı olduğunu söyledi.

The Climate Pledge imzacıları sözünü tutuyor

Ayrıca Amazon’la ortak hedeflerinin 2024’e kadar sera gazı kullanımlarını sıfıra indirmek olduğunu ekledi. İki şirketin de, Climte Pledge imzacısı olarak, önümüzdeki on yılı harekete geçmek ve yeni temiz opsiyonlar yaratmak için kullanmaları gerektiğini vurguladı. Karbonsuzlaştırmanın geleceğimizi korumak için atmamız gereken daha birçok farklı adımın bir parçası olduğunu ekledi.

Global Optimizm ve Amazon tarafından ortak kurulan the Climate Pledge, 38 ülkede 400 firma tarafından imzalandı. Anlaşma 2040’a kadar karbon salınımını sıfıra indirmeyi taahhüt ediyor.

The Climate Pledge’i imzalayanların yükümlü oldukları maddeler;

 1) Düzenli olarak sera gazı salınımını ölçme ve bildirmeye

2) Paris Anlaşmasıyla uyumlu olan karbonsuzlaştırma stratejileri uygulamaya

3) Kalan herhangi bir salınımı, güvenilir bir telafi yöntemiyle nötrlemeye

Maritime

Bunu Paylaşın