Maersk Rusya’da kalan konteynerlerini topluyor

MDN İstanbul

Maersk İcra Kurulu Başkanı Soren Skou, bir açıklama yaparak Maersk denizcilik grubunun Ukrayna işgali başlamadan önce rezerve edilen konteynerleri teslim etmek ve Rusya’da mahsur kalan yaklaşık 50,000 konteyneri almak için hala Rus limanlarına uğrayan gemilerinin olduğunu duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine Rusya’ya gelen ve Rusya’dan giden yeni konteyner siparişlerini geçici askıya ayırdığını duyuran Maersk, geçtiğimiz yıl toplam gelirinin yaklaşın yüzde 2,5’ini bu ülkeden sağlıyordu.

Şirketin çoğu boş olan 50,000 konteynerini bölgeden çıkarmak için demiryolunu da kullandığı belirtilirken bölgedeki darboğaz nedeniyle işgalden önce sipariş edilmiş konteynerlerin tamamının teslim edilmesinin pek mümkün olmadığı da aktarıldı.

İlginizi çekebilir:    Rusya’ya konteyner darbesi

Rusya’da 1992’den beri faaliyet gösteren Maersk, Baltık Denizi’nde St. Petersburg ve Kaliningrad’a, Karadeniz’de Novorossiisk’e ve Rusya’nın doğu kıyısındaki Vladivostok ve Vostochny’ye konteyner taşımacılığı yapıyor.

Şirket ayrıca geçtiğimiz hafta, hissedarları arasında Rus devlet nükleer şirketi Rosatom ve Rus işadamı Sergey Shiskarev’in de bulunduğu Rus liman işletmecisi Global Liman Yatırımları GLPRq.L’deki yüzde 30,75 hissesi de dâhil olmak üzere Rusya’daki tüm varlıklarını satacağını açıkladı.

Rusya’nın uzun yıllardır Maersk için büyük ve önemli bir pazar olduğunu belirten Skou, “Ancak doğal olarak Rusya’da kritik altyapıyı hiçbir şey olmamış gibi işletmeye devam edemeyiz. Önümüzdeki yıllarda Rusya’da iş yapmaya geri dönemeyebiliriz. Bu iki tarafında ödemesi gereken bir bedel,” diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın