Rusya’ya konteyner darbesi

MDN İstanbul

Dünyanın önde gelen konteyner taşımacılığı şirketleri Rusya’ya giden ve Rusya’dan gelen nakliyelere yönelik siparişleri askıya almayı planladığını açıkladı.

Maersk, MSC ve ONE’nın da dâhil olduğu konteyner hatları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sebebiyle lojistik zincirlerinin bozduğunu söyleyerek Rusya’ya ve Rusya’dan yapılan rezervasyonları askıya aldıklarını duyurdular.

Maersk, Rusya’ya yönelik yaptırımların tedarik zincirleri üzerindeki etkisi düşünüldüğünde kargo süreçlerinin yeniden ayarlamasının açık bir ihtiyaç olduğunu açıklarken, “Gümrük makamları tarafından çeşitli aktarma merkezlerinde yaşatılan gecikmeler ve kargoların alıkonması gibi olaylar neticesinde küresel tedarik zincirinde yaşanan etkiler ortaya çıktı. Genel olarak öngörülemeyen operasyonel etkilerle karşılaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:    Ukrayna krizi deniz ticaretini de etkiledi

Şirket, bugünden itibaren okyanus, hava ve kıtalararası demiryolu hizmetlerinde Rusya’ya ve Rusya’dan yapılan yeni rezervasyonları gıda maddeleri, tıbbi ve insani malzemeler (çift kullanımlı ürünler) hariç geçici olarak askıya alacağını söyledi.

MSC ise 1 Mart’tan itibaren yeni rezervasyonları askıya alırken ayrıca temel malların gönderileriniyse kabul edip inceleyeceğini söyledi. ONE ise Rusya’ya giden ve Rusya’dan gelen kabul edilebilir kargolardan bahsetmedi.

Maersk ayrıca yolda ve önceden rezerve edilmiş kargoları teslim etmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını ve bu nedenle Rusya’ya çağrıların devam edeceğini, ancak Avrupa limanlarının Rusya’ya giden gemilerde kısıtlı mallar için arama yapması nedeniyle önemli gecikmeler olduğu uyarısında bulundu.

MSC’nin kararı, Baltıklar, Karadeniz ve Uzak Doğu’dan Rusya’ya da dahil olmak üzere Rusya’ya yapılan ve Rusya’dan yapılan tüm rezervasyonları kapsıyor. Maersk’in kararıysa, tüm Rus ağ geçidi limanlarını kapsayacak. ONE, Odessa, Ukrayna ve Novorossiysk, Rusya’ya ve Rusya’dan yapılan rezervasyonların derhal askıya alırken, St. Petersburg, Rusya’ya ve Rusya’dan kabul rezervasyonlarının operasyonel fizibiliteyi değerlendirdikten sonra askıya alındığını söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , , , ,
Bunu Paylaşın