Lloyd’s Register’a yeni genel müdür

MDN İstanbul

Lloyd’s Register’ın İstanbul bürosuna genel müdür olarak David Barrow atandı. 2007’yi Lloyd’s Register açısından değerlendirmesini istediğimiz Barrow, yılın çok başarılı geçtiğini, grup olarak kazancın yüzde 17 artarak kârda büyük bir artış sağladıklarını söyledi. Dünya çapında hem gelişmiş hem de gelişmekte olan gemi inşa ülkelerine destek sunduklarını belirten Barrow, Türkiye’yle ilgili 2008 planlarını şöyle açıkladı: “En önemli hedeflerimizden biri Türkiye’de işimizi büyütmek, operasyonel ve finansal performansımızı sağlıklı bir seviyeye oturtmak. Diğer önemli bir hedef de Türk filosunun kalite ve güvenliğinin geliştirilmesine yardımcı olmak. Endüstriye bilgi takviyesi yapmak. Uzun dönemli stratejimiz İstanbul bürosuna tecrübeli yerel işgücü yerleştirmek. Şu anda İstanbul’da 25 kişilik bir ekibimiz var, büyümeyi sürdüreceğiz. Yeni mezunlar alıp onları bir süre Uzakdoğu’ya göndererek eğitmek de önem verdiğimiz noktalardan biri.”
David Barrow Türk denizcilik sektöründe hızlı bir büyüme yaşandığını, İstanbul’un her geçen gün önem kazandığını düşünüyor ve “Türk filosunun oldukça yaşlı bir profili, kalite ve güvenlikte zaafları söz konusu. Yine de gelişmeler var. Türk bayrağı kara listeden gri listeye geçti. İnsan kaynağı eksikliği büyük sorun. Bu sektörün çalışanlar için çekici hale getirilmesi gerekiyor.” diyor. Barrow ayrıca çevreye duyarlı işletim, rekabet gücü ve işletme düzeninin geliştirilip aile şirketi formundan çıkarılması noktalarının üzerinde de önemle duruyor.
Lloyd’s Register ile Türk Loydu arasında yapılan anlaşmayı da değerlendiren Barrow, bu sayede kendilerinin Türk Loydu’nun yerel pazar tecrübesinden, Türk Loydu’nun da kendilerinin uluslararası alandaki tecrübelerinden yararlanacağını söylüyor. Böylece, TL sınıflandırması isteyen ve gemilerini uluslararası sulara yollayacak armatörler bir IACS üyesinden çifte sınıflandırma almanın nimetlerinden yararlanacak, her yerde daha iyi hizmet alabilecekler.

Bunu Paylaşın