Letonyalı milletvekili Ukrayna’daki özgürlük savaşçılarına katıldı

MDN İstanbul

Juris Jurass
Letonya Adalet Bakanı ve Yeni Muhafazakâr Parti Başkanı Janis Bordans bugün yaptığı açıklamada, Letonya milletvekili Juris Jurass’ın Ukrayna’da Rus güçlerine karşı savaşa katıldığını belirtti. 46 yaşındaki Jurass, Parlamentonun Hukuk İşleri Komisyonu’na başkanlık ediyor.

İktidar koalisyonunun bir parçası olan Adalet Bakanı ve Yeni Muhafazakâr Parti Başkanı Janis Bordans, Reuters’e verdiği demeçte Jurass ile ilgili, “Ukrayna’da. Ukrayna’daki özgürlük savaşçılarına katıldı. Bu onun kişisel kararıydı ve buna tamamen saygı duyuyorum” dedi. Bordans, güvenlik nedenleriyle daha fazla bilgi vermeyi reddetti.

Ukrayna, yurtdışından insanlar için “uluslararası” bir lejyon kurdu ve Başkan Volodymyr Zelenskiy, yabancıları Ukraynalılarla yan yana savaşmaya ve ülkesine destek vermeye açıkça çağırdı. Geçen hafta Zelenskiy, kaçının geldiğini belirtmeden 16 binden fazla yabancının gönüllü olduğunu söylemişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın