Kuru yük gemisi, Kanlıca’daki Ethem Pertev Yalısı’na çarptı

MDN İstanbul

İstanbul Boğazı’ndan geçiş yapan tahil yükü taşıyan Sierra Leone bayraklı M/V Majed and Randy kuru yük gemisi Kanlıca’da Ethem Pertev yalısına çarptı.

Karadeniz’den Ege Denizi istikametine doğru seyreden 106 metre boyundaki M/V Majed and Randy gemisi saat Boğaz geçişi esnasında dümen arızası nedeniyle Kanlıca önlerindeki Ethem Pertev yalısına çarparak durabildi. Tarihi yalıda büyük maddi hasar meydana gelirken can kaybı yaşanmadı.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından kaza yerine Kurtarma 3 römorkörü ile Kıyı Emniyeti 8 hızlı tahlisiye botu ve bir kılavuz kaptan gönderdi. Kaza sonrasında gemide ve tarihi yalıda hasar meydana gelirken, can kaybı ve çevre kirliliği olmadığı rapor edildi.   Kamuoyunda ‘Süslü Yalı’ olarak da bilinen yalıya çarpan M/V Majed and Randy isimli genel kargo gemisinin Ukrayna’dan yüklediği tahılı Beyrut’a götürdüğü öğrenildi.

Boğaziçi’nin en güzel yalılarından biri olan Ethem Pertev Yalısı, “Süslü Yalı” olarak da biliniyor. Bir dönem Evyap Holding’in olan tarihi yalı, 2000 yılında Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa’nın soyundan gelen Murat Köprülü tarafından satın alınmıştı.

Geminin çarptığı Ethem Pertev yalısında sosyetenin ünlü ismi Etel Baler’in yaşadığı belirtildi.

Bunu Paylaşın