Kılavuz kaptan zorunluluğunda değişiklik yapıldı

MDN İstanbul

Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 21.10.2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Değişen yönetmelik uyarınca;  ‘Yabancı bayraklı ticari ve özel 1000 gt üstü Kılavuz Kaptan Alma zorunluluğu, boyu 55 metreden uzun veya 400 GT’den büyük yabancı bayraklı ticari ve özel yatlar kılavuz kaptan almak zorundadır’ şeklinde değiştirilmiştir. Aynı Yönetmeliğin 14’üncü maddesine aşağıdaki bölüm eklenmiştir.
“Çift ana makine ve en az bir baş itere sahip, tüm ana ve yardımcı makineleri ile ilgili manevra ve seyir cihazlarının çalışır durumda olduğu beyan edilen özel/ticari yatlara, 5 bofor ve altındaki hava şartlarında römorkör alma zorunluluğu uygulanmaz.”  İlave edilen değişiklikle bu şartları sağlayan özel ve ticari yatlar  da römorkör bulundurmaktan istisna tutuldu.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz değişen yönetmelikle ilgili yaptığı açıklamada “Yatlara römorkör ve küçük yakıt ikmal gemilerine kılavuzluk zorunluluğunu kaldırdık. Kruvaziyer ve Ro-Ro’lara iyileştirme yaparak denizcilik sektörüne daha önce verdiğimiz sözümüzü yerine getirdik “ dedi.

Bunu Paylaşın