Kanada üçüncü gemisini alıyor

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi, Kanada merkezli Niqitaq Fisheries ile 80 metre uzunluğunda fabrika balıkçı gemisinin inşası için sözleşme imzalandığını duyurdu. NB1117 inşa numaralı gemi, Tersan Tersanesi’nin bugüne kadar Kanadalı bir müşteri için inşa ettiği 3’üncü gemi olacak.

Kalkan Balığı ailesinden Grönland Halibutu ve karides avlayacak gemi 80 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğinde inşa edilecek. Yakalanan balıkların işlenip dondurulduktan sonra dondurucu bölmelerinde saklanacağı ambarları bulunan gemi, 1,320 ton dondurulmuş Greenland Halibutu veya 930 ton karidesi muhafaza edebilecek ambarlara sahip. Kuzey Atlantik, NEAFAC, NAFO ve ICES gibi alanlar dâhil olmak üzere kutup bölgelerinde balıkçılık operasyonları yürütecek olan gemi zorlu hava şartlarına uyum gösterecek şekilde inşa edilecek.

İlginizi çekebilir:    Tersan 100’üncü projesini suyla buluşturdu

Skipsteknisk tarafından tasarlananan gemi, DNV Class Kuruluşu gözetiminde inşa edilecek. Gemide ayrıca geniş ve ferah yaşam alanları bulunacak. 38 kişilik mürettebata uygun şekilde inşa edilecek geminin 2024’ün ikinci çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

Niqitaq Fisheries, Kanadalı Baffin Fisheries firmasının bir yan kuruluşu. Şirket, yılda 10,000 tondan fazla Grönland Halibutu (kalkan) ve soğuk su karidesi hasat eden, Kuzey Kanada’nın lider ticari balıkçılık işletmesi. Mevcut filoları üç fabrika balıkçı gemisinden oluşurken, Tersan Tersanesinin inşa edeceği NB1117 ise dördüncüsü ve en büyüğü olacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın