Tersan 100’üncü projesini suyla buluşturdu

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi’nin 100’üncü projesi olan ve Norveçli Ervik Havfiske için inşa edilen NB1100 inşa numaralı Longliner Tipi Fabrika balıkçı gemisini suya indirildi.

Argos Helena isimli Fabrika balıkçı gemisinin tasarımını ise Marinteknikk gerçekleştirdi.
Atlantic’te balıkçılık faaliyetleri yürütmek üzere inşa edilen gemide Longlining tipi avlanma kabiliyetinin yanında, gemide zorlu hava koşullarında dahi avlanmayı sağlayacak bir moonpool avlanma havuzu bulunacak.

Gelişmiş fabrika tesisleri ile donatılacak gemi, günde 30 tona kadar balık işleme kapasitesine sahip olacak. 60,5 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğindeki gemi, derin okyanus balığı türlerini avlamak üzere tasarlandı. Yanmar 6EY26W ana makine ile donatılacak gemide 30 kişilik mürettebat için yaşam alanları bulunacak.

İlginizi çekebilir:

Tersan’dan yeşil dönüşüm

 

Argos Helena, Ervik Havfiske için bugüne kadar Tersan Tersanesinde inşa edilen 6’ıncı gemi. Geçtiğimiz yıl teslim edilen Froyanes Junior ve Vestkapp’ın da içlerinde olduğu ilk 5 gemi, Atlantic ‘te başarılı şekilde balıkçılık faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Tersan Tersanesi Genel Müdür Mehmet Gazioğlu değerli iş ortakları Ervik Havfiske için 6’ıncı gemiyi inşa ediyor olmaktan büyük onur duyduklarını dile getirirken, “2011 yılında Norveç’e teslim ettiğimiz İlk anahtar teslim gemimizin sahibi olan Ervik Havfiske, bu teslimat ile İskandinavya Balıkçılık sektörüne girişimizin anahtarı olmuştu. Yıllar içinde büyüyüp gelişerek 6’ıncı gemi ile taçlanan bu işbirliği Tersan Tersanesi için her zaman öncelikli bir öneme sahip olacaktır,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın