Global Ports Holding’in Akdeniz’deki gücü artıyor

MDN İstanbul

Global Yatırım Holding’e bağlı Global Ports Holding’in İspanya’daki Alicante Kruvaziyer Limanı’nın 15 yıl süre ile işletme imtiyazı ihalesi için verdiği teklif, en iyi teklif seçildi.

Anlaşmanın imzalanması durumunda Global Ports Holding, limanı işletecek konsorsiyumun yüzde 80 ortağı olacak. Konsorsiyumun yüzde 20 oranındaki diğer hissedarı ise Kanarya Adaları’nda 1936’dan bu yana Las Palmas limanına hizmet sağlayan bir aile şirketi olan Sepcan S.L.

Tüm dünyada farklı coğrafyalarda 25-30 limanı takip ettiklerini anlatan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Dünyanın en hızlı büyüyen kruvaziyer rotası olan Akdeniz Çanağı’ndaki payımızı yüzde 40’a çıkardık. Alicante Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılması halinde bu payımızı daha da artıracağız” dedi.

Global Yatırım Holding’in Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)’na yaptığı açıklamada ise “Bundan sonraki süreçte bahsi geçen konsorsiyum ve Alicante Liman Başkanlığı İmtiyaz Sözleşmeleri üzerinde mutabakata varmak için görüşmelerde bulunacak ve çalışmalar yapacak olup, imtiyaz haklarının kullanılmaya başlanmasının 2023 takvim yılının ilk yarısında gerçekleşmesi beklenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İlginizi çekebilir:

Global Ports’tan Karayip’lerde 4’üncü liman

2 milyon Euro yatırım planlanıyor

Alicante Kruvaziyer Limanı ile ilgili sahil şeridi ve şehirle entegrasyonu sağlayacak kapsamlı bir yatırım sürecinden geçiliyor. İmtiyaz sözleşmesi hükümleri gereği GPH, kruvaziyer terminalinin yenilenmesi ve modernizasyonu için 2 milyon Euro’ya kadar yatırım yapmayı planlıyor.

‘Tüm dünyada 25-30 limanı takip ediyoruz’

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olarak bu alanda daha da büyüme stratejilerine sadık kaldıklarını belirten Kutman, “Bu alandaki adımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Portföyümüzde toplam 26 limana ulaşmış durumdayız. Tüm dünyada farklı coğrafyalarda 25-30 limanı takip ediyoruz ve bunlar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Çeşitli coğrafyalara dağılarak mevsimsellik etkisini de büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Biz Global Ports Holding olarak hâlihazırda dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisiyiz. Hedefimiz bu unvanımızı daha da pekiştirecek yatırımlar yapmak. Aynı zamanda dünyanın en hızlı büyüyen kruvaziyer rotası olan Akdeniz Çanağı’ndaki payımızı yüzde 40’a çıkardık. Alicante Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılması halinde bu payımızı daha da artıracağız” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın