Global Ports’tan Karayip’lerde 4’üncü liman

MDN İstanbul

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu Global Ports Holding (GPH), dünyanın en büyük kruvaziyer pazarı Karayipler’de dördüncü limanını portföyüne ekleyecek.

Daha önce Nassau ve Antigua’da liman açan GPH son olarak ABD’ye bağlı özerk bölge Porto Riko’nun başkenti San Juan Kruvaziyer Limanını da portföyüne ekledi. Şirket, St. Lucia limanının kruvaziyer operasyonlarının 30 yıl süre ile işletilmesine dair St. Lucia Hükümeti ile ön anlaşma imzaladı.

Karayipler’de yer alan St. Lucia limanının kruvaziyer operasyonlarının 30 yıl süre ile (10 yıl uzatma opsiyonu ile) işletilmesi imtiyazına ilişkin olarak St. Lucia hükümeti ile ön anlaşma imzalayan GPH, imtiyaz sözleşmesinin imzalanması halinde St. Lucia Kruvaziyer Limanı, Nassau, Antigua ve San Juan’dan sonra GPH’nin Karayipler’deki dördüncü limanı olacak.

Global Yatırım Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Ön anlaşma hükümleri uyarınca GPH ve St. Lucia hükümeti münhasıran görüşmelere başlamış olup; bu dönemde kapsamlı bir inceleme ve değerlendirme süreci ile her iki taraf da imtiyaz sözleşmesini başarıyla imzalamak için çalışacaktır.” denildi.

Yolcu sayısı 1 milyonu geçecek

İmtiyaz hakkının elde edilmesi halinde GPH, kendi global deneyimi ve işletme modelini St. Lucia kruvaziyer liman operasyonlarını yönetmek için kullanacak. Ek olarak, GPH dünyanın en büyük gemilerinin yanaşmasına olanak verecek Point Seraphine’deki mevcut rıhtımın genişletilmesi, Casteries’de bulunan Vendors’ Arcade ve diğer ticari faaliyetleri canlandırmaya yönelik yatırımlar da dahil olmak üzere kruvaziyer liman hizmetlerini geliştirecek önemli yatırımlar yapacak. 2019 yılında yaklaşık 790 bin yolcu ağırlayan St. Lucia Kruvaziyer Limanı’nın, yatırımlar sonrasında, orta vadede 1 milyondan fazla yolcu ağırlaması bekleniyor. İmtiyaz Sözleşmesinin imzalanması tarafların sözleşme hükümleri üzerinde mutabık kalmasına bağlı olup sözleşmenin 2023 yılının ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın