Ermeni gruplar Karabağ’dan çekiliyor

MDN MEDIA

Azerbaycan’ın 19 Eylül 2023 tarihinde başlattığı antiterör operasyonu, isteklerinin kabul edilmesi ve Ermeni grupların bölgeden çekilmesi üzerine durduruldu. Ermeni yetkilileri görüşmek için Azerbaycan’ın Yevlah kentine gelirken, çekilen Ermeni grupları silâh ve ağır araçlarını teslim etmeye başladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov, bölgede ateşkesin sağlandığını ve Ermeni grupların çekilmeyi kabul ettiğini açıkladı. Eyvazov, Karabağ’da Azerbaycan Ordusu’nu tehdit eden aktivitelerde bulunan Ermeni birlikleri ve yasadışı Ermeni gruplarının silâh bırakacağını ve yasa dışı Ermeni silâhlı grupların feshedileceğini bildirdi. Silâh, mühimmat ve ağır araçların tesliminin Rus Barış Gücü’yle koordineli yapılacağını ekledi. Operasyon sonucunda, 90’dan fazla mevzide denetim sağlandı.

İlginizi çekebilir:

Azerbaycan’dan Karabağ’da büyük operasyon

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, bölgedeki nüfusun yeniden entegrasyonu konusunda Azerbaycan anayasası ve hukuk kuralları nezninde görüşmeye açık olduklarını ve pürüzsüz bir yeniden entegrasyon süreci ön gördüklerini söyledi. Nüfusun, insani ihtiyaçlarını dikkate aldıklarını ekleyen Hacıyev, yerel halk ile iletişimde olduklarını ve kısa sürede bölgeye istikrar ve barış getirmek istediklerini belirtti.

AA

Bunu Paylaşın