Azerbaycan’dan Karabağ’da büyük operasyon

MDN MEDIA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da anayasal yapıyı yeniden oluşturmak için antiterör operasyonu başlattığını duyurdu

Operasyona başlayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, askerî hedeflerin yok edildiğini bildirdi. Bölgede yaşanan gerginliğin sebebi olarak, Ermeni Silâhlı Güçleri’nin son aylarda Azerbaycan Ordusu’nun mevzilerine ateş açması, mayın döşemesi, istihkâm ve mevzi çalışmaları yapması gösterildi.

Mayınlar sivillerin canını almıştı

Azerbaycan Ordusu’na karşı istihbarat operasyonlarını arttıran Ermeni Silâhlı Kuvvetleri’nin mevzilerini personel, zırhlı araç, topçu teçhizatı gibi araçlarla güçlendirdiği, yapılan açıklamada belirtildi. Ermeni güçleri tarafından, Hocavent ili, Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa karayolu üzerine döşenen mayınlarla sivillerin ve polis memurlarının hayatını kaybettiğine tekrar değinildi.

10 Kasım 2020’de imzalanan üçlü bildiriye de değinen Azerbaycan Savunma Bakanlığı, açıklamasında bölgenin silâhsızlaştırılması gerektiğine de değindi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Üçlü bildirinin hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesinde gerçekleştirilen büyük çaplı provokasyonların önlenmesi, Ermeni Silâhlı Kuvvetleri’nin birimlerinin silâhsızlandırılarak topraklarımızdan çıkarılması, askerî altyapılarının etkisiz hâle getirilmesi, işgalden kurtarılan topraklara dönen sivil halkın güvenliğinin sağlanması ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin anayasal yapısının yeniden tesis edilmesi amacıyla antiterör operasyonu başlatılmıştır.

Sivilleri ve altyapı sistemlerini hedef almadığını vurgulayan Bakanlık, Ermeni Silâhlı Kuvvetleri’nin ön cephelerini, iç mevzilerini, savaş araçlarını ve askeri tesisleri yüksek hassasiyetli silahlarla etkisizleştirdiğini söyledi. Türkiye-Rusya Ortak Gözlem Merkezi ve Rus Barış Gücü Komutanlığı’na bilgi verildiğini de ekledi.

Ağdam bölgesine yoğun ateş

Azerbaycan ordusunun, Ermeni Silâhlı Kuvvetleri’nin Ağdam bölgesindeki mevzilerine, farklı kalibreli silahlarla daha yoğun ateş açıldığı Bakanlık tarafından paylaşıldı.

AA

Bunu Paylaşın