Dünya Denizcilik Konseyi’nden AP’ye tepki

MDN İstanbul

Dünya Denizcilik Konseyi (World Shipping Council-WSC), Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından  AB ETS kurallarında denizcilik özelinde yapılması önerilen değişikliklere tepki gösterdi.

Kuruluş, AB ETS konusunda uzman olan bir AP üyesinin getirdiği önerilerin AB Yeşil Anlaşması’nın etkisini ve verimliliğini riske attığını belirtiyor.

AB ETS’nin sera gazı (GHG)  emisyonlarının azaltılması sürecinde maliyeti en uygun yenilikçi çözümlerin teşvik edilmesi için denizcilik gibi endüstrilerin tüm unsurlarına teknolojik olarak nötr bir GHG fiyatı uygulama amacıyla getirildiğini söyleyen kuruluş, karbon fiyatlandırmasının, non-sulphur yakıtların benimsenmesini sağlamanın önemli bir parçası olduğunu belirtiyor. AB ETS’nin tüm gemilerde geçerli olacak bir küresel pazarı etkileyecek önlemler alınmasında ciddi bir adım olduğunu vurguluyor.

WSC’nin getirilen değişim önerisi konusunda iki temel kaygısı bulunuyor:

Öneride yer alan ‘sorumlu kuruluş’ tanımının ETS’yi bozması: Değişiklik önerisi, armatörleri, ETS maliyetlerinden korumayı ve daha sonra Okyanus Fonu gibi ETS gelirlerine önden erişim sağlamayı amaçlıyor. Bu gelişmenin ETS fikrini tamamen bozacağını belirten WCS, politikanın ‘kirleten öder’ anlayışından çıkarılıp ‘kirleten ödeme alır’ sistemine dönüştürüleceğini ve etkinliğini büyük ölçüde azaltacağını aktarıyor. Kuruluş, gemilerinde teknoloji gelişiminin hızlandıran armatörlere bu uygulanamayan değişim için uygulanacak bu teşvikin, AB Yeşil Anlaşması’na ulaşılmasının önüne geçeceği ve geçiş hızını yavaşlatacağını belirtiyor.

Önerilen ikili anlaşmaların küresel sera gazı politikasına yönelik ilerlemeyi baltalaması: Bu değişikliğin Avrupa Komisyonu’nun çok taraflılık ilkesinden vazgeçmeye ve karbon fiyatlandırmasını yalnızca Avrupa’ya hizmet içeren güzergahlarla sınırlandırmaya yönelttiğini belirten WSC, deniz taşımacılığının karbondan arındırılmasına yönelik ilerlemenin yavaşlayacağını söylüyor. Ayrıca AB etki değerlendirmelerinde tanımlanan sera gazı kaçağının, AB liman rekabet gücünün kaybı ve ticaretin bozulması gibi riskleri artırarak, AB Yeşil Anlaşması’nın sera gazı ve ekonomik hedeflerini de zayıflatacağı aktarılıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın