CMA CGM’den yeşil gemiler için 200 milyon Euro destek

MDN İstanbul

Fransa, denizcilik sektörünün karbondan arındırılmasına ve sıfır emisyonlu gemilerin geliştirilmesine yardımcı olmak için 300 milyon Euro kamu finansmanı tahsis edeceğini açıkladı.

Fransız denizcilik işlerinden sorumlu devlet sekreteri Hervé Berville tarafından duyurulan France-Mer 2030 planı çerçevesinde endüstri paydaşlarıyla 10 aylık bir değerlendirme süreci gerçekleşecek ve 7 yıllık bir finansman destek süreci başlayacak.

İlginizi çekebilir: CMA CGM ilk metanol yatırımını yaptı

Denizcilik inovasyonuna tahsis edilecek olan finansmanın ana hedefi, sıfır emisyonlu bir gemi tasarımının geliştirilmesi olacak.

CMA CGM’den 200 milyon Euro destek

France-Mer 2030 için düzenlenen etkinlikte konuşan CMA CGM CEO’su Rodolphe Saadé, şirket olarak Fransız denizcilik sektörünün karbondan arındırılmasına yardımcı olmak amacıyla 200 milyon Euro’luk bir katkıyla inovasyon fonunu destekleyeceklerini açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın