CMA CGM ilk metanol yatırımını yaptı

MDN İstanbul

Konteyner taşımacılığı devi CMA CGM, filosunu 2050 yılına kadar karbon nötr hale getirmek için hamlelerine devam ediyor. Şirket, ilk defa metanolle çalışan gemi siparişi verdi.

Adı açıklanmayan bir tersaneye 6 adet metanolle çalışan çift yakıtlı 16,000 TEUkonteyner gemileri siparişi veren şirket, yeni gemileri 2025 yılı sonuna kadar filosuna katılacağını duyurdu.

CMA CGM, metanol gemilerinin haricinde 10 adet çift yakıtlı LNG tahrikli gemi siparişi de vererek toplam sipariş defterini 69 gemiye çıkardı.

Şu ana kadar LNG yakıtlı gemilere yatırım yapmayı tercih eden CMA CGM, metanol siparişiyle birlikte Maersk’e katılarak alternatif enerji kaynaklarını çoğaltmış oldu.

Maersk, 2021 ve 2022’de karbon salınımsız metanol ile çalıştırılabilen 8+4 büyük okyanus gemisi sipariş etti. Şirket, ayrıca metanol yakıtlı gemiler için yeşil yakıt tedarikini güvence altına almak adına da çok sayıda stratejik ortaklık geliştirdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın