Çin limanları konteyner hacimlerini artırdı

MDN İstanbul

Çin’in sekiz büyük limanındaki konteyner hacmi, ekim ayı sonlarında yıllık bazda yüzde 3,2 artarak ayın başlarında görülen sert düşüşleri tersine çevirdi.

İhracat ürünleri yüklü konteyner hacimleri yüzde 1,2 artarken iç hacim yüzde 10,1 büyüdü. Xiamen ve Qingdao Limanları yüzde 10’un üzerinde bir büyüme oranı bildirdi.

Çin’deki başlıca kıyı bağlantı noktalarındaki kargo hacmiyse yüzde 2,4 düştü. Uluslararası ticaret kargo hacmi yüzde 5,2 azalırken, yurtiçi kargo hacmi yüzde 0,29 arttı.

Büyük kıyı limanlarındaki ham petrol sevkiyatları yıllık bazda yüzde 20,5’lik bir büyüme oranı gösterirken Qingdao, Yantai ve Rizhao Limanlarındaki hacim artışı yüzde 30’u geçti.

İlginizi çekebilir:    Los Angeles Limanı hacimlerinde keskin düşüş

Sekiz büyük limandaki demir cevheri sevkiyatları yüzde 1,2 düşerken, liman envanteri yüzde 7,11 arttı.

Ekim sonunda, Yangtze Nehri’nin üç büyük limanı olan Nanjing, Wuhan ve Chongqing’deki kargo konteyner hacimleri yıllık bazda sırasıyla yüzde 1,2 ve yüzde 16,9 arttı.

Çin limanlarındaki kargo hacmi büyüme hızı, Ekim ayı boyunca yavaşladı. Başlıca kıyı limanlarının kargo hacmi, Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,5 arttı. İhracat ürülenleri yüklü konteyner hacmi yüzde 4,7 gerilerken, iç konteyner hacmi yüzde 7,17 arttı. İmalat sanayinden gelen talebin azalmasının ardından ise Ekim’de yüzde 1,9 düştü.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın