BV pil ve güneş enerjisiyle çalışacak hibrit feribotları klaslıyor

MDN İstanbul

Bureau Veritas (BV), Hong Kong’a hizmet etmesi planlanan, pil ve güneş enerjisi teknolojisi ile donatılacak iki hibrit feribotu klaslayacağını açıkladı.

Hollanda merkezli tasarım şirketi CoCo Yachts tarafından tasarlanan Urban Sprinters 1000 gemileri, Sun Ferry Services Company Limited tarafından işletilecek.

Feribotlar, Hong Kong iç sularındaki Central Pier ile Cheung Chau Pier arasında yılda yaklaşık 4 milyon yolcu taşıyacaklar.

Her iki feribot da YaGuang Technology tarafından Çin’in Zhuhai kentinde inşa edilecek ve alüminyum gövde ve üst yapıya sahip olacak.

Şirkete göre, ilk gemi hibrit dizel-elektrik tahrik sistemi ile inşa edilecek ve hem limana yanaşırken hem de iskele sınırları içinde seyrederken sıfır emisyonlu olacak.

İkinci gemi dizel-elektrik tahrikli olarak inşa edilecek. Dizel jeneratörlerin çalışmasını önlemek için her iki feribotta da gece boyunca enerji sağlayacak bir pil paketi bulunacak.

Her gemiye, üçü aktif kullanımda ve biri beklemede olacak şekilde dört adet IMO TIER III dizel jeneratör takılacak. Şirket, gemilerin ayrıca her biri bir PM elektrik motoruyla donatılmış dört Azimuth L tipi itici ile donatılacağını belirtti. Feribotların servis hızı ise 16 knot olacak.

Üçüncü güverte, gezi amaçlı yolcuların erişebileceği açık bir alan olaca. Alanın bir kısmı da geminin genel emisyonlarını azaltmaya yardımcı olacak güneş panelleri ile kaplanacak.

Geminin tasarımı ve inşası, Bureau Veritas tarafından incelenecek ve onaylanacak. Güvenlik ve denge dâhil olmak üzere bayrakla ilgili tüm öğeler, Hong Kong Deniz Departman’ından BV’ye devredilecek.

İlk Urban Sprinter 1000 hibrit feribotun 2024’ün 2’nci çeyreğinde, ikinci geminin ise 2025’in 1’inci çeyreğinde teslim edilmesi bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın