Birleşik Krallık Donanması’nın en büyük saldırı denizaltıları için anlaşma

MDN MEDIA

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, İngiltere’nin Nükleer-güçlü Saldırı Denizaltı Programı (SSN-AUKUS)’nın bir sonraki aşaması için İngiltere merkezli BAE Systems’ın 4 milyar poundluk fonu kazandığını açıkladı. BAE Systems yaptığı açıklamada, SSN-AUKUS’un Birleşik Krallık Donanması’nın kullanacağı en büyük, güçlü ve gelişmiş saldırı denizaltıları olacağını söyledi

Fon, Çin’in Kuzey Çin Denizi ve Tayvan’daki girişimlerini zapt etmek için mart ayında Avusturalya, İngiltere ve Amerika Başkanları’nın denizaltı filolarında işbirliği yapma kararından sonra ortaya çıktı.

İlk denizaltı 2030’da

Tasarım çalışmaları 2021’de başlayan projenin geliştirme çalışmaları 2028’i kapsayacak. İlk denizaltısı 2030’un sonlarında teslim edilmesi planlanan SSN-AUKUS’un inşasına ise, 2029’un sonlarında başlanacak.

Yatırımla BAE’de kalkınacak

Fonla BAE Systems’ın Barrow-in-Furness’daki şantiyesine ve tedarik zincirine de yatırım yapılırken, 5.000 personel alınımına da olanak sağlanacak.

“Proje, ulusal güvenliğe destek”

BAE Systems Başkanı Charles Woodburn, bu fonun İngiltere Hükûmeti’nin, Donanma’ya olan desteğini pekiştirmekle kalmayıp, BAE’ye tasarımı geliştirme ve uzman yeteneklerle, altyapıya yatırım yapma imkânı sunduğunu ve uzun vadede ulusal güvenliği desteklediğini söyledi.

Proje kapsamında, bu yılın sonuna kadar 900’ü acemi ve yeni mezun 12,500 kişi işe alınacak. Gelecek yıl ise, yine 900’ü acemi ve yeni mezun 2,700 kişi işe alınarak, bölgede istihdam sağlanacak.

Bloomberg

Bunu Paylaşın