Azerbaycan’dan Ermenistan’ın iddialarına yanıt

MDN MEDIA

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Karabağ’da yaşanan olaylardan sonra Ermeni sakinlerin bölgeyi terk etme sebebinin Azerbaycan olmadığını söyledi

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Karabağ’dan çekilme kararı almalarının ardından bölgede yaşayan Ermeni halkın evlerini terk etmesine ilişkin, Azerbaycan’ı suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalara, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sessiz kalmadı.

“Azerbaycan toplu katliamı yalan itham”

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın, uluslararası kamuoyunu yanlış bilgilendiren açıklamalarını kınadıklarını söyleyen Bakanlık, Azerbaycan’ın toplu katliam yaptığı yönündeki ithamları reddettiğini vurguladı. Açıklamada, Azerbaycan’ın Ermenistan işgaline karşı her zaman savaştığını, Eylül 2023’te yapılan antiterör operasyonuyla da Azerbaycan’da var olan yasadışı Ermeni silâhlı kuvvetlerinin oluşturduğu tehdidi haklı olarak ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Ermenistan Başbakanı ‘güvenli’ demişti

Azerbaycan Ordusu’nun, sivilleri asla hedef almadığını ekleyen Bakanlık, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinay’ın, Karabağ’da sivil nüfusun tehdit altında olmadığını ifade ettiği açıklamasını hatırlattı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı “Karabağ’daki Ermeni nüfusa etnik temizlik uygulanıyor” açıklamasını yalanlayan Bakanlık, Azerbaycan Devleti’nin Ermeni halka Ermenistan’ın askerî cuntasının esaretinde yaşadıkları dönemden daha iyi koşullar sunacağına değindi. Ermeni halkı, eşit haklarla yeniden entegre etmeyi amaçladıklarının altını çizdi.

AA

Bunu Paylaşın