Artırılmış gerçeklik teknolojileri denizciliğe giriyor

MDN MEDIA

Florida merkezli denizcilik şirketi Crowly, ABS Klaslama Kuruluşu’yla denizcilik sektöründe artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinin kullanılması için güçlerini birleştirdi

ABS ile işbirliği anlaşması yapan Crowley, seçili gemilerde artırılmış gerçeklik teknolojileriyle çalışan yeni servis networkünü denedi. Mürettebat, karada bulunan teknisyenlere, geminin ekipmanlarını giyilebilen gözlük teknolojisiyle gerçek zamanda aktararak problemleri çözdü. Kognitiv Spark tarafından geliştirilen teknoloji, denizciler ve karadaki teknisyenler arasında pano üzerindeki bakım, güncelleme ve geliştirme uygulamalarını dijital işbirliğiyle hızlandırdı.

Proje uzaktan ve hibrit gerçekleştirilecek

ABS ve Crowley, ortak pilot projede, yıllık görev değerlendirme ve özel araştırmalar gibi klaslama bazlı araştırma destek aktiviteleri için bir araya gelecek. Proje; araştırmacılar, mühendisler, ofislerden sağlanacak araştırma desteği, sanal toplantılar ve canlı yayınlar aracılığıyla tamamen uzaktan ve hibrit araştırma teknikleriyle gerçekleştirilecek.

Klaslama araştırmalarında verim artışı bekleniyor

ABS SVP ve CTO’su Patrick Ryan, Crowley gibi ileri görüşlü firmalarla işbirliği yaparak gelecek araştırma operasyonlarında neler yapabileceklerini ve güvenli kullanım biçimlerini keşfedebileceklerini söyledi. ABS Klaslama Kuruluşu’nun endüstriyi yönlendirdiğini ve hem klaslama süreçlerinde kullanılan dataları zenginleştirmenin hem de denizcileri ve araştırmacıları güvenli tutmanın yeni yollarını bulduklarını ekledi.

Denizcilikte sürdürülebilir büyüme için işbirliği şart

Crowley Nakliye Başkan Yardımcısı Cole Cosgrove ise, denizcilik hizmetlerinde sürdürülebilir büyüme ve başarı için işbirliklerinin çözüm olduğunu ve yenilik teknolojilerini denizcilik ekosistemi ve müşterilerinin yararı için geliştirmede ABS ile çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Bu yeniliklerin, denizcilere daha güvenli ve verimli opsiyonlar sunarken, Crowley Nakliye’ye de müşterilerine daha sağlam ve efektif hizmet sağlayabilme imkânı verdiğini dile getirdi.

ABS, yüksek çözünürlüklü lazer taramalarıyla, insansız hava araçlarıyla (UAVs), crawler araçlarıyla, uzaktan kontrollü araçlarla (ROVs) ve giyilebilen teknolojilerle artırılmış gerçeklik kültürünü klaslama bazlı araştırma ve teftişlerde kullanmanın öncüsü olarak sektörde boy gösteriyor.

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın