Singapurlu teknoloji firmasından korsan çözümü

MDN MEDIA

İnsanız yüzey araçlarıyla ünlenmiş Singapur merkezli teknoloji firması Zycraft, denizcilik suçlarıyla mücadele için yeni bir lazer teknolojisinden destek aldı

Zycraft, satışa hazır LIDAR sensörünü yaklaşan korsan gemilerini önceden haber vermesi ve mürettabata harekete geçebilmesine fırsat tanıması için geliştirdi. Zycraft Genel Müdürü James Soon, şirketin teknolojiyi LIDAR Sistemi kullanarak test ettiğini ve daha önce deniz güvenliği operasyonlarında kullandığı sensörlerden daha iyi sonuç verdiğini söyledi. Sensör ekranı daha net olduğu için kullanacak operatörleri eğitmenin de daha kolay olduğunu ekledi.

Umut veren sonuçlar alındı

LIDAR sensörleri, fazla sayıda lazer ışını atarak etrafı üç boyutlu tarayabiliyor ve genelde kıyı otonom navigasyonlarında ve robotiklerde kullanılıyor. Zycraft, Hesai Teknoloji’nin ürettiği 128- kanallı LIDAR sensörünü suda test etti. Test sonuçlarına göre, suda yüzen ip gibi küçük objeleri bile kötü hava koşullarına rağmen tespit edebildi.

Zorlu hava koşulları bile etkilemedi

Soon, test edilen LIDAR Sistemi’nin 250 metre menzili ve 360 derece görüş açısı olduğunu söyledi. Singapur Boğazı’ndaki tipik korsan gemisi boyutu olan 8 metre uzunluğundaki botları tespit etmekle kalmadı, arkalarındaki anaforu da gördü. Anaforları tespit etme yetisi, şüpheli geminin gidişatını şemalandırabileceğini gösterdi. Zorlu koşullarda dahi, LIDAR Sistemi, hatalı tespitlerde bulunmadan, yaklaşan gemileri tespit etmekte umut vaat eden bir başarı gösterdi.

Soon, radar ve kızılötesi kameralarının çevresel koşullara oldukça hassas olduğunu ancak LIDAR’ın tespit netliğinin ve hata yapmamasının teknolojinin kullanılabilir olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Arama ve kurtarma çalışmalarında da kullanılabilir

Korsanlara karşı bir koruma yöntemi olmasının yanı sıra Soon, LIDAR’ın uzun menzilde su üzerinde yüzen birini tespit edebileceği için, arama ve kurtarma görevlerinde de yardımcı olabileceğine inandığını ekledi.

The Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın