Amerika’nın yaptırım uyguladığı petrol tankeri Exxon’un çıktı

MDN MEDIA

Amerikan Maliye Bakanlığı’nın 12 Ekim’de yaptırım uyguladığı gemilerden birini kiralayan Amerika merkezli Exxon Mobile Corp. Rusya petrolünü taşıdığını reddeti

Amerikan Maliye Bakanlığı, 12 Ekim Perşembe günü Rus petrolü fiyatlarında tavan fiyatı ihlal ettiği için bazı gemilere yaptırım uygulamıştı. Bu gemilerden birinin kiralayıcı firmasının Exxon Mobile Corp. olduğu öğrenildi.

Taşınan mallar sertifikalı ve Kanada menşeili

Exxon yaptığı açıklamada, ExxonMobile’ın bütün yasalara uyduğunu, Rus petrolünü satmadığını ve taşınan bütün malların Kanada’dan gelen sertifikalı ürünler olduğunu belirtti. Veriler, geminin birçok batı petrol şirketlerinin son aylarda gemiyi kullandığını ve temmuzdan beri Polonya, Portekiz ve Fransa Limanları’na uğradığını gösterdi. 

Yaptırımların yok sayıldığına ve tankerlerden oluşan Shadow Fleet ile kuralların etrafından dolaşıldığına yönelik kanıtlar sebebiyle, yaptırımların etkileri artırılacak.

Yasa Golden Bosphorus Houston’a gitmeye devam ediyor

Bu gemilerden biri olan yaptırımları aylar önce ihlal eden ve Amerikan petrol firmasıyla bir alakası olmayan Yasa Golden Bosphorus Bloomberg’in ulaştığı takip verilerine göre, Houston Limanı’na doğru kargosuyla yol alıyor ve salı günü Liman’a ulaşması bekleniyor. Gemi, yaptırım ihlali yaptığı için anlaşmasını fesh etme hakkı bulunan sigortacısı Britannia P&I ise, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFEC) ve gemideki diğer düzenleyiciler ile iletişimde olduğunu söyledi.

Bloomberg

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın