ABD Hazine Bakanlığı’ndan YASA Golden Bosphorus’a yaptırım

MDN MEDIA

ABD Hazine Bakanlığı, Ice Pearl Navigation’ın sahibi olduğu ham petrol tankeri Yasa Golden Bosphorus’a, Doğu Sibirya Pasifik Petrolü (ESPO)’nü 60 dolar tavan fiyatın üstünde taşıdığı gerekçesiyle yaptırım uygulayacak

ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptığı basın açıklamasında, Yasa Golden Bosphorus’un tavan fiyatı 60 dolar olan ESPO’yu 80 dolara taşıdığını tespit ettiğini ve bu sebeple gerekli yaptırımları uygulayacağı bilgisine yer verildi.

Ukrayna’daki savaşı bitirmek amacıyla, Rusya’nın gücünü kısıtlamak için Rusya petrolüne tavan fiyat uygulamasına geçen deniz taşımacılığı sektörü, bu fiyatın üzerine çıkan gemilere yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Lumber Marine SA’nın sahibi olduğu SCF Primorye de ESPO’yu varil başına 75 dolar üzerinden taşıdığı gerekçesiyle yaptırıma tabi tutulacak.

Yaptırımlar çerçevesinde, Ice Pearl Navigation ve Lumber Marine SA sahiplerinin ABD’de bulunan kendilerine ait veya ABD’li kişilere ait bütün mülkiyetleri bloke edilecek ve OFAC’a rapor edilecek. Bu kişilere veya bu kişilerden, herhangi bir fon, mal veya hizmet sağlanması yasaklanacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın