Amerikan Ordusu’nun kadın gazileri cinsel travma ile de savaştı

MDN MEDIA

ABD Gazi İşleri Bakanlığı’nın evsiz gaziler için yürüttüğü programın bir parçası olan kadın gazilerin yüzde 45’i, orduda cinsel travma yaşadıklarını belirtti

Gazi İşleri Bakanlığı Basın Sekreteri Terrence Hayes, ellerindeki verilerin, cinsel saldırıya uğramanın ya da cinsel taciz tehdidinine maruz kalmanın, kadın gaziler arasındaki evsizlik oranını arttırdığını gösterdiğini söyledi.

Hayes, orduda cinsel travma yaşamış çoğu kadının günlük hayata tekrar adapte olmakta güçlük yaşadığını ve evsiz kalmak gibi zorluklarla karşılaştığını belirtti. Uzmanlar çoğu kadının; sessizce acı çektiğini, bu tecrübenin içinde kendilerini yalnız hissettiklerini ve başa çıkmakta zorlandıklarını ekledi.

Kadın gazilerin evsizlik oranı yüzde 10 arttı

Meclise yıllık evsizlik raporu veren ABD İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, gazilerde toplam evsizlik oranının düştüğünü söylerken, kadın gazilerin evsizlik oranının 2020’den 2022’ye yüzde 10 arttığını paylaştı.

PTSD ve cinsel travma depresyon ve intihar riskini artırıyor

Emekli Yarbay ve psikiyatrist Dr. Charles Weber, kadın gazilerin çocuk sahibi olmak ve bakmak, aile içi şiddet riskiyle yaşamak gibi zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve bu faktörlerin evsizlik oranını ciddi şekilde etkilediğini dile getirirken, tedavi edilmemiş ya da tedavisi yarım kalmış Travma Sonrası Stres Bozukluğu (PTSD)’nun ve orduda yaşanan cinsel travmanın depresyon, intihar ve madde kullanımı riskini artırmanın yanı sıra, iş ve ilişkileri sağlıklı bir şekilde yürütmeyi zorlaştırdığını da ekledi.

Kadın gaziler çocuklarının velayetini kaybetmemek için problemlerini saklıyor

Gazi İşleri Bakanlığı’na göre kadınlar, gazi popülasyonunun yüzde 10’unu oluşturuyorlar ama bu sayı hızla artıyor. Ancak Basın Sekreteri Hayes, gazi kadınların kendilerini gazi olarak adlandıramadığını, bu şekilde tanıtmadığını, bu nedenle de ev bulma ve diğer hizmetlerde sunulan yardımlardan yararlanamadıklarına değinirken, kadın gazilerin çocuklarının velayetini kaybetmemek için de ev bulma sıkıntılarını paylaşmadıklarını söyledi.

Hayes, etkili bir stratejilerinin olduğunu söyledi

Hayes, bu problemin üstesinden gelmek için kadın gazilere evsizler programında Akran Destek Uzmanı olarak iş verilmesi ve yardıma ulaşma sürecinde federal ve eyalet kanunların netleştirilmesi gibi etkili stratejiler uyguladıklarını ifade etti.

Kadın ve erkek arasındaki ücret eşitsizliği

Kadınların erkeklerden daha az kazandığına da değinen Hayes, işgücünün içinde yer almak için kadınların daha çok engel aşmaları gerektiğini belirtti.

İki yıl içerisinde acil barınma yardımı devreye girecek

Gazi İşleri Bakanlığı iki yıl içerisinde, gazi ailelerine iki ay kadar acil barınak yardımında bulanabilecek. Hayes, bu yardımın kadın gazilerin evsiz kalmasının önüne geçilmesi için yapıldığını söyledi.

Gazi İşleri Bakanlığı’nın verilerine göre, evsiz kaldıktan sonra kalıcı bir ev bulan kadınlar çoğu zaman başarılı oluyor.

İstatistiklere göre, Bakanlık desteğiyle kalıcı bir ev bulan 38,847 gazinin yüzde 12’si kadındı ancak kadınlar tekrar evsiz kalan 1,450 gazilerin, yüzde 8.3’ünü oluşturdular.

STARS AND STRIPES

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın