ABD, silahlı kuvvetlere destek için ilk gemileri onayladı

MDN İstanbul

Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı Deniz Ulaştırma Dairesi (MARAD), ABD bayraklı ticari tankerlerin ABD Silahlı Kuvvetleri’ni desteklemesi amacıyla hazırlanan Tanker Güvenlik Programı’na (TSP) katılmak için ilk gemileri onayladı.

Tanker Güvenlik Programı’na göre ABD Savunma Bakanlığı, silahlı çatışmanın veya ulusal acil durumun söz konusu olduğu zamanlarda silahlı kuvvetlere yakıt sağlayacak. TSP’de ayrıca, ABD merkezli ürün tankerlerinden oluşan çekirdek filonun uluslararası ticarette aktif olabilmesi ve ABD’nin sıvı yakıt ürünleri tedarik zinciri dayanıklılığının artırabilmesi gibi maddeler yer alıyor.

Programa katılan her gemi, ABD hükümetinden her yıl 6 milyon dolarlık bir ücret alacak. Kongre, 2022 Mali Yılı Konsolide Ödenekler Yasasında TSP için fon tahsis etti. 

TSP programı katılımcılarından Overseas Shipholding Group (OSG) CEO’su ve Başkanı Sam Norton, “TSP programına kabul edilmekten ve ABD hükümetinin askeri gücünü desteklemekten gurur duyuyoruz. Mevcut, askeri açıdan fayda sağlayacak ABD bayraklı tankerlerin sayısını artırmaya ek olarak TSP’nin ana hedefi; ideal boyutta bir ABD bayraklı tanker filosunu desteklemek için gerekli becerilere ve deneyime sahip yerli ticari denizci havuzunu derinleştirmek ve genişletmektir. Amerikalı denizciler için daha fazla görevin olduğu bir gelecek, su götürmez bir şekilde iyi bir durum ” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın