ABD ve Japonya’dan nükleer reaktörler için işbirliği

MDN MEDIA

ABD ve Japonya, küçük modüler tip dahil yeni nesil nükleer reaktörlerin geliştirilmesi ve yapımında işbirliğine yapmaya karar verdi. Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Nişimura Yasutoşi, Washington ziyaretinde ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm ile buluştu. nükleer reaktörler

Sıvılaştırılmış doğalgaz dâhil enerji konularını da ele alan iki bakan, enerji kaynaklarına yönelik tutarlı bir düzenleyici ortamın korunmasına yönelik fikir birliğine vardı. İki bakan küresel enerji güvenliği ve temiz enerji yanı sıra yenilenebilir enerjiler, enerji verimliliği, nükleer enerji, jeotermal enerji ve hidrojen ve amonyak üretimi gibi konular üzerine konuştular. nükleer reaktörler

Bakanların ortak açıklamasına göre, Japonya ve ABD, küçük modüler tip dahil, yeni nesil ve modern nükleer reaktörlerin geliştirilmesi ve yapımında işbirliği yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Japon Bakan Nişimura, ABD’nin, ülkesinin “karbonsuzlaşmayı artıracak politikalarındaki değişikliğini” olumlu karşıladığını söyledi.

Nişimura, “Mevcut reaktörlerden tam olarak faydalanmak ve daha güçlü tedarik zincirleri oluşturmak için (ABD ile) işbirliği imkânlarını araştıracağız” ifadesini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın