Karadeniz’de kuru yük gemisi battı

MDN İstanbul

Bartın’ın İnkumu açıklarında kuru yük gemisi battı. Palau bayraklı geminin isminin ARWIN olduğu öğrenildi.

Bartın Valisi Güner, Karadeniz’de batan kuru yük gemisi hakkında, “6 mürettebatı sağ olarak bota aldık. Ölen 3 kişiden birinin cesedine ulaştık.” dedi.
Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan yük alarak Bulgaristan’a gitmekte olan ARWIN kuru yük gemisi bugün sabah saatlerinde kötü hava şartları nedeniyle Bartın İnkum açıklarına sığındı. Gemi saat 12.20 sularında bir anda batmaya başladı ve ikiye bölündü.

Geminin 12 personeli filikalara binmeye çalışırken, bazıları da can yelekleriyle denize atladı. Geminin battığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirilirken, batan geminin yakınında bulunan gemilerin de kurtarma çalışmalarına katılması istenildi. Ancak şiddetli rüzgâr ve dalgalar nedeniyle gemiye yanaşılamadı. Dalgalar, Sahil Güvenlik botunun üzerini aştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İnkumu açıklarında batan gemiyi arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir fırkateynin görevlendirildiğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama;

Bugün saat 12:35′ te Cospas-Sarsat sisteminden alınan tehlike sinyaline istinaden yapılan araştırmada, Palau bayraklı ARWIN isimli geminin ortadan ikiye bölünmek suretiyle kırıldığı bilgisine ulaşılmış olup AAKKM tarafından bölgeye derhal arama kurtarma unsurları sevk edilmiştir.

Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan Bulgaristan’ın Burgaz Limanı’na giden Arwin gemisi için bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında toplam 13 personelden şu ana kadar 3 kişi sağ olarak kurtarılmış olup geminin diğer personellerini kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir.

Geminin işleteninden alınan gemiadamı listesine göre gemide 12 personel olduğu anlaşılmış olup Sahil Güvenlik Komutanlığı arama kurtarma unsurları tarafından kurtarılan gemiadamı sayısı 6’ya ulaşmış maalesef 2 denizcinin de cansız bedenine ulaşılmıştır.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın