6 yıl sonra ilk kruvaziyer geldi

MDN İstanbul

İzmir Limanı’na 6 yıl sonra ilk kruvaziyer geldi. ABD’den gelen ve içerisinde 400 yolcu bulunan gemiyi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener karşıladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZTO, İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Kalkınma Ajansı’nın yoğun uğraşlarıyla İzmir Limanı’na yanaşan geminin, İzmir kent ekonomisini canlandırması bekleniyor. Kruvaziyerlerin ilki 14 Nisan’da sabah saatlerinde İzmir Limanı’na yanaştı. Geçen 23 Mart’ta ABD’nin Miami eyaletinden yola çıkan, 834 yolcu kapasiteli ve içerisinde 400 yolcusu bulunan Insignia isimli kurvaziyer Fas, İspanya, İtalya, Malta ve İsrail’e uğradıktan sonra İzmir’e geldi.

Tunç Soyer,  yıl içerisinde 34 kruvaziyerin kente geleceğini belirtip, “Bu gelen gemi en küçüğü. 834 kapasiteli bir gemi. 6 aylık bir dünya turunda durak olarak gelmiş durumda. 3 Mayıs’ta büyük bir gemi gelecek. Bundan sonra da bu sayıyı giderek artıracağımıza inanıyoruz. İzmir ve bizler için çok heyecan verici bir gün. Çok uzun süredir beklediğimiz ve nihayet bugün ilk adımının gerçekleştiği buluşma. Kruvaziyer turizmi dünyada gerçekten önemli. Özellikle pandemi sonrası daha da itibar kazanan bir sektör. İzmir’in de bundan payını alması en büyük arzumuzdu. Pandemi öncesi İtalya’da tur şirketleri ile birçok görüşme yapmıştık ve pandemi olmasa çok daha erken başlatacağımız bir süreç vardı. Ancak ne yazık ki pandemiyi beklemek zorunda kaldık. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. O günkü heyecan ve şevkle devam ediyoruz. Diliyorum ki çok daha yoğun bir şekilde kruvaziyer misafirini İzmir’de ağırlama fırsatı bulacağız. Yavaş yavaş büyüyecek bir turizm sektörü olacağını düşünüyorum,” dedi.

İZTO Başkanı Mahmut Özgener ise İzmir’in geleceğinde turizm ile ilgili çok büyük hedefleri olduğunu belirtip, “Bizi en mutlu eden de büyük bir İzmir sevgisi içinde hedeflere ulaşmak için çalışılması. Kruvaziyerlerin gelmesi İzmir’in geleceği için çok önemli. 6 kıtada 60 ülkeyi gezecek bir turist grubu bugün geldi. Kruvaziyer seferlerini artırabilmek için önemli çalışmalarımız var. Bir ekibimiz Miami’de düzenlenen toplantıya katılacak. Sonrasında ise Malaga’daki fuara başkanımızla birlikte katılacağız. Bu bir başlangıç, amacımız bu seferleri artırmak ve İzmir’in turizm hedeflerine ulaşmasını sağlamak,” şeklinde konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın