Yerlikaya’dan Zonguldak’ta kaybolan denizciler hakkında açıklama

MDN MEDIA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle Zonguldak açıklarında seyreden Türk Bayraklı Kafkametler kuru yük gemisinin, mendireğe çarparak battığını ve limandaki gemilerin halat kopması nedeniyle zarar gördüğünü açıkladı

Rüzgârın 74 nata, dalga boyunun ise 9 metreye ulaştığı hava koşullarında mürettebat için arama kurtarma operasyonu düzenleyemediklerini belirten Yerlikaya, “Bu kadar olumsuz bir hava koşulu ortamında, maalesef ‘Kafkametler’ adlı gemimizde bulunan 12 Türk mürettebatın da arama kurtarma faaliyetini yapamadık. Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri, AFAD, kıyı emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hepimiz hazır ve olumsuz hava koşulları durur ve olumlu hâle gelir gelmez de arama kurtarma çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Yerlikaya Zonguldak’ta, limanda bağlı Kamerun Bayraklı Pallada kargo gemisinin, halatının kopmasıyla karaya oturduğunu ve gemide bulunan 13 kişilik mürettebatın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığını söyledi.

Kamerun Bayraklı Sormonsky 45 isimli kargo gemisinin de halatının koptuğunu söyleyen Yerlikaya, 12 mürettebatıyla sürüklenen geminin, liman römorkörü tarafından kurtarılarak, yedeğe alındığını açıkladı.

DHA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın