Zafer’in 105’inci yılında aynı rotada

MDN İstanbul

Çanakkale Zaferi’nin deniz savunmasında önemli rol oynayan, 8 Mart sabahı saat 05.00’da Yüzbaşı Hakkı Bey’in komutasında Nara’dan avara eden Nusret, 105 yıl sonra aynı rotada ilerledi.

Erenköy Koyu’na 8 Mart 1915’te döktüğü mayınlarla tarihin akışını değiştirmede üstlendiği görevle bilinen, Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı Yüzer İskelesi’nde demirli bulunan ve halk tarafından Nusret Mayın Gemisi adıyla tanınan “TCG Nusret (N-16)”, mayınlarını döktüğü rotada 8 Mart Pazar günü bir kez daha ilerledi.

Fotoğraf: AA

Tören sırasında gemide bulunan protokol üyelerine Nusret’in 105 yıl önceki kahramanlığı video gösterimi ile anlatıldı, şehitler için Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça tarafından denize çelenk bırakıldı.

Törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Yarbay Alparslan Baysal, askeri personel ve çok sayıda davetli katıldı.

Bunu Paylaşın