Yüzer Yaşam Kentleri deprem bölgesine gidiyor

MDN İstanbul

Karadeniz Holding, Türkiye tarihinin en yıkıcı felaketlerinden biri olan depremin ardından, insani yardım amacıyla kullanılmak üzere 3 bin kişinin barınabileceği iki acil yardım gemisini (Yüzer Yaşam Kentleri’ni) süratle bölgeye gönderiyor.

Şirketten yapılan açıklamada, Karadeniz Lifeship Yüzer Yaşam Kentleri projesinin, depremin yarattığı derin yaralara merhem olmasının umulduğu belirtildi. Şirket yetkilisi “Yüzer Yaşam Kentleri, lojistik ya da karasal altyapı gerektirmediğinden anında kullanıma hazır; tüm hava koşullarına ve doğal afetlere dayanıklı ve kendine yeten yüzer konaklama ve acil yardım gemileridir. Karadeniz Holding olarak tüm varlık ve enerjimizi bu projeye, depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir an evvel hizmet verebilmek amacıyla odakladık. Tamamen bedelsiz olarak gerçekleştirilecek olan bu projenin amacı, zaten büyük bir yıkım yaşamış vatandaşlarımıza zaman kaybetmeden güvenli bir liman sağlayabilmek,” dedi.

Depremzede ailelerin barınabilecekleri, 3 bin kişinin yaşayabileceği iki Lifeship Yüzer Yaşam Kenti bölgeye sevk edilmek üzere hazırlanıyor. Tam donanımlı (buzdolabı, televizyon, klima vb.) yaşam alanlarının yanı sıra, eğitim, sağlık, aş evi ve sosyal alanları ile modern bir kentin tüm imkânlarına sahip olan Lifeship Yüzer Yaşam Kentleri, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından en kısa sürede Hatay-İskenderun’da hizmete girebilecek.

Yüzer Yaşam Kentleri’ne ek olarak, Karadeniz Holding filosundaki bir Ro-Ro gemisi Emre Bey (ex-Transfighter), Ulaştırma Bakanlığı’nın talimat ve koordinasyonları çerçevesinde İstanbul-İskenderun arasında lojistik destek ve yardım sağlamak için görevlendirildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın