Yüzer rüzgâr türbinlerinin maliyeti azalıyor

MDN İstanbul

Fransa merkezli yüzer açık deniz rüzgâr türbini üreticisi Ideol, Belçika merkezli Bekaert Group bünyesinde yer alan Bridon-Bekaert Ropes Group (BBRG) ile bir ortaklık kurdu.

İki şirketin amacı yeni bir sentetik demirleme çözümü geliştirerek yüzer açık deniz rüzgâr türbinlerin maliyetini düşürmek, kapasitesini artırmak ve teslim süresini kısaltmak.

İki şirketin yetkilileri de ortaklık ile ilgili açıklamarda bulunurken, demirleme çözümlerinin ve açık deniz tesislerinin kurulum işlemlerinin bir projenin Capex ve Opex’i üzerinde oldukça etkili olduğunu vurgulayan Ideol CEO’su Paul de la Guérivière, ‘‘Bizim için öncelik yüzer türbinleri sentetik demirleme ile güçlendirerek enerji maliyetini düşürmek,’’ dedi.

Ideol ile giriştikleri ortaklığın başlangıcından itibaren mevcut petrol ve gaz kablo teknolojisinin gereksiz yüksek sistem maliyetlerine yol açtığını fark ettiklerini belirten BBRG’nin Baş Teknoloji Yöneticisi John Churchfield ise, ‘‘Bugün geldiğimiz noktada yüzer rüzgâr türbinlerinin özel çalışma ortamına uygun özel bir halat konseptinin geliştirilebileceği bir noktadayız,’’ diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın